banner564

“Listen First-Önce Dinle”

“Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Haftası” ile ilgili etkinlikler düzenleniyor

“Listen First-Önce Dinle”
banner598

 Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun düzenleyeceği ve Birleşmiş Milletler’in kararıyla bu yıl  “Listen First-Önce Dinle” sloganı ile planlanan “Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Haftası” ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA) Binasında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu ile mücadele konusunda verdiği “Çocukları ve gençleri dinlemek onların sağlıklı ve güvenli bir şekilde büyümelerine yardımcı olan ilk adımdır. Bilime dayalı uyuşturucu kullanımının önlenmesine yönelik desteğin artırılması, çocukların, gençlerin, ailelerinin ve toplumlarının refahı için etkili bir yatırımdır” tavsiyesine işaret etti.
Karaokçu, toplumun bilinç ve farkındalık seviyesini yükseltmek, çocukları ve gençleri saran “uyuşturucu kıskacı” karşısında güçleri birleştirmek adına,  26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü çerçevesinde hayata geçirilen “Uyuşturucu ile Mücadele Haftası”nın bu yıl üçüncüsünün gerçekleştirildiğini belirtti.
Karaokçu halkı da etkinliklere katılmaya çağırdı.
Basın toplantısında ayrıca; Gençlik Dairesi Müdürü Şifa Çolakoğlu, Uzman Yusuf Öztürk, Akdeniz Avrupa Sanat Derneği  (EMAA) Başkanı Zehra Şonya, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Eğitim Sorumlusu Dr. Gülcem Sala Razı, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu bünyesinde sürdürülen Kişisel Gelişim eğitim Seferberliği Projesini yürüten Marziye İlhan, Biyolog ve Doğa Rehberi Tuğberk Emirzade, Kamu-Sen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kadın Komitesi Başkanı Ayşe Özdemirağ, Afrodizyak Organizasyon Direktörü Umut Madenoğlu, Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği Başkanı Burçin Aliusta, Doruk Vakfı Başkanı Doruk Hastunç, KKTC Taekondo-Karate-Budo-Judo Federasyonu Genel Sekreteri Zehra Karip, Hanife Tayarreci, Oğlu Arda Erkan’ı uyuşturucu nedeniyle kaybeden anne Gülseren Erkan, sanatçılar Muhiddin Sağlam, Kuzey Tarık, Ayşegül Zaim ve Dj Yusuf Coşkuner birer konuşma yaptı.

Etkinlikler bugün başlıyor
Toplantıda yapılan açıklamaya göre etkinlikler kapsamında bugün 09.00-12.30 saatleri arasında Kıbrıs Türk Spor Yazarları Deneği Toplantı Salonu’nda “Bir hizmet modeli örneği-bağımlılıklarda önleme, tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları” başlıklı panel düzenlenecek. 
Yine bugün saat 19.00’da Bedesten’de “Çocuklarımıza Sevgi Aşılıyoruz”, “Kişisel Gelişim Projesi”, “Masal Değirmeni Projesi”, “Tiyatro Sporu Projesi” çalışmalarının tantılacak “tiyatro sporu gösterisi” ve “gençleri sanata teşvik konseri” gerçekleştirilecek.
Bugün gerçekleştirilecek bir diğer faaliyet ise “Yollarda Değil Parkurlarda Hız” sloganı ile Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği ile İşbirliği’nde düzenlenecek “Cyprus Wireless Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası 1. Ayak Yarışı” olacak. Etkinlik 18.30’da Cemsa Karting Tesisleri’nde başlayacak.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473