banner564

Memur statüsünde olacak

Çalışma Bakanlığındaki müdürlük görevinden alınan Meray Dürüst,  Güzelyurt Kaymakamlığı’ndaki işine geri dönecek

Memur statüsünde olacak
banner598

Sahte diploma soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra teminatla serbest bırakılan Meray Dürüst’ün görevinden alınmasıyla ilgili resmi bildiri yapıldı.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakanlık Müdürü görevinden alınan Meray Dürüst'ün yerine Naciye Berna Bayır atandı.
Resmi Gazete'de yayımlanan üçlü kararnameye göre Bayır, hafta başında göreve başlayacak.
Meray Dürüst ise Güzelyurt Kaymakamlığı’ndaki memurluk görevine geri dönecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 3’lü kararname ile atanan kişilerin, görevden alınmaları halinde, atanmadan önceki görevine geri döndüğünü, bu kapsamda Dürüst’ün memurluğa döndüğünü ifade etti.
Ne olmuştu
Meray Dürüst, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTÜ) meydana gelen “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturması kapsamında 22 Şubat tarihinde tutuklanmış, 3 gün polis hücresinde kaldıktan sonra yurt dışına çıkış yasağı, 100 bin TL nakit teminat ve 2 kişinin 750 bin TL’lik kefalet senedi imzalanması şartlarıyla serbest bırakılmıştı.  Polis, Dürüst’ün 25 Eylül 2019 tarihinde KSTÜ’nün 4 yıllık Psikoloji Bölümü’ne kayıt olduğunu, ilk 2 yıl derslere ve sınavlara girdiğini ancak son 2 yıl okula devam etmediği halde bir yıl daha derslere ve sınavlara girmiş gibi işlem yapıldığını açıklamıştı. Polis, zanlının derslere girdiği 2 yıl süresince aldığı geçersiz notların da geçerli hale getirildiğini ve 3 yılda diploma verildiğini söylemişti.  Polis, zanlının aldığı diplomayı Millî Eğitim Bakanlığına verip, onaylattıktan sonra müdür olarak çalıştığı Çalışma Bakanlığına barem artışı almak için sunduğunu açıklamıştı. Polis, Personel Dairesinin zanlının konumundan ve bareminin yeterli olmasından dolayı barem artışı vermediğini belirtmişti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

"Köpek köpeği ısırmaaaaaaaz" demiş atalarımız.
Kemal Dürüst ve eşini örnek alın. Almayan kalmasın.
The KKTC

Hasan
Hasan @Doğru Söz - 2 ay Önce

Köpek onlarmı yoksa senmisin ? Düzgün gonuş !

Ck
Ck - 2 ay Önce

Ohhhh vAllahiiiii namuslu, dürüst, çalışkan gençlerimiz evde otursun ve nezaman aklını kaybedeceğini düşünsün ( iş bulamamaktan) hanım efendi de işine devam etsin!!!! Bu haksızlık ve adaletsizten başka birşey değildir!!!! Halkın gözünü açması ve gidişe dur demesi lazım!!!!!!!

Dobra
Dobra - 2 ay Önce

Namuslu dürüst insanlar iş beklesin Dolandırıcıyı işe alın ne memleket be

Ali
Ali - 2 ay Önce

YOK artık !! daha neler..

Berke
Berke - 2 ay Önce

Devlet bütün KURUMları araştırılsın.. Daha neler var neler.. SAHTE !!

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Kemal antiDürüst ve avradı UBP'nin aynasıdır. Cadının aynası. Cadıya o ayna hep en güzel sensin der. UBP isen bok da, çirkef da, gerizekâlı da olsan tamamdır. Partiden olmayan Einstain olsa, ağzı ile kuş tutsa , beyhude. Bırak dini bu Allah'sızlık. Haksızlık. Vicdansızlık.

Meral
Meral @Doğru Söz - 2 ay Önce

Sen UBP'yi ağzına almadan önce besmele çek doğru söz. UBP ağır taştır, altında galın sonra.

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Ülkenin çirkef yapılanması kurtaracak aklaycak bu pislikleri. Belki ileride Başbakan da yapilacak. Ünal Üstel da pandemide üljeye kaçak nataşa soktu diye görevden alınmadı mı? E ne oldu? Başbakan.


SIRADAKİ HABER

banner471

banner473