banner564

Meray Dürüst teminat ile serbest Eski Bakan Kemal Dürüst 3 gün daha tutuklu

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinde yürütülen ‘Sahte diploma’ soruşturması kapsamında tutuklanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müdürü Meray Dürüst bugün teminatla serbest bırakıldı. Dürüst, geçemediği 38 dersten geçti diye gösterildi.

Meray Dürüst teminat ile serbest Eski Bakan Kemal Dürüst 3 gün daha tutuklu
banner598

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinde yürütülen ‘Sahte diploma’ soruşturması kapsamında tutuklanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müdürü Meray Dürüst “Sahte Belge Düzenlemesini Tahrik Etme” ve “Sahte Resmi Belgeyi Tedavüle Sürme” suçlamalarıyla bugün teminat talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı. Polis, Dürüst’ün 4 yıllık bölümü 2 yılda tamamladığını ve sınavlara girmiş gibi notlarının değiştirilerek mezun edildiğini hatırlattı. Polis, zanlının aldığı diplomayı Millî Eğitim Bakanlığı’na verip, onaylattığını da hatırlattı, zanlının “FF” olan; yani, geçersiz ders notlarının okulda eğitim görevlisi olmayan şahıslar tarafından değiştirildiğini tespit edildiğini kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müdürü Meray Dürüst’ün 4 yılda toplamda 61 farklı dersi tamamlaması gerekirken bu derslerden 38’ini geçmediği halde geçti gibi gösterildiğinin tespit edildiğini belirten polis, üniversitedeki bölüm hocalarıyla görüşüldüğünü ve zanlının derslerine katılmadığı yönünde tespitler olduğunu söyledi. Bazı derslere kayıt yaptırmadan direk ders notu girilerek başarılı gösterildiğinin de tespit edildiğini kaydeden polis, zanlının müdür mevkiinde bulunduğundan barem içi artış almadığını hatırlattı.

Zanlının tahkikata etki edeceği sürecin tamamlandığını belirten polis, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti. Yargıç, zanlı Meray Dürüst’ün yurt dışına çıkışının yasaklanması, seyahat belgelerine el konulması, 100 bin TL nakit teminat yatırması ve 2 adet 750 bin TL’lik kefalet senedi imzalanması şartıyla ileride yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

KEMAL DÜRÜST’E 3 GÜN DAHA TUTUKLULUK VERİLDİ

Diğer yandan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Mütevelli heyeti başkan vekili ve eski BAKAN Kemal Dürüst ise bugün Güzelyurt’ta yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme Kemal Dürüst’ün 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2024, 12:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 3 ay Önce

Hiç derslere girmeden okul bitirmiş. Biz salağız da okuduk 4 sene!!! Bir de çalışma ve sos.güv. bak müdür olmuş...... yazıklar olsun KHK yaptığı sınavlara girerek mi müdür oldu yoksa üni.bitirdiği gibi mi müd. oldu??? Yıllarca demekki herkesin hakkını yediniz!!!!!

Komik
Komik - 3 ay Önce

Durust ailesi oldu sahtekar aile çalarken guzel harcama yakalaninca da rezil olunca mahsum ve uzgun çok komiksiniz

Turkish Power
Turkish Power - 3 ay Önce

Sizi ve bizdeki vakif universiteleri ayni tezgah

Doğru Söz
Doğru Söz - 3 ay Önce

Serbest mi???? Madalya da verin! Teşvik prini da! Yuuuuuuuh olsun. Yuuuuuuh. Hukuğumuz da çürümüş... Topyekün çürüme... ((( YAŞASIN YOZLAŞMA ))) deyin açık açık. Tüüüüüh size... Bin tüh daha. Bin tüh daha... Duyuyorum, şükürler olsun yağmur yağdı diyorsunuz. Tükrüklere.... E ne deyim gayrı.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474