banner564

Önce yargı sonra deport

Kavga nedeniyle ifadesi alınan Pakistanlı Omar İle Tarıg’ın ülkede kaçak yaşadığı ortaya çıktı

Önce yargı sonra deport
banner598

Ülkede uzun süredir kaçak yaşam süren Pakistanlı Khaled Sameer Khaled Omar ve Arbab Tarıg, bir kavga olayı ile ilgili yapılan soruşturma esnasında tespit edildi. İfadeleri alınmak üzere karakola çağrılan Omar’ın 30 Eylül 2020, Tarıg’ın ise 20 Nisan 2021 tarihinden beri ülkede izinsiz kaldıkları belirlendi.
İki zanlı dün mahkemeye çıkarılarak, teminata bağlandı. 
Soruşturmayı yapan polis, 2 Ekim 2022 tarihinde saat 13.30 sıralarında soruşturma amaçlı Lefkoşa Adli Şube’ye çağrılan Arbab Tarıg ve Khaled Sameer Khaled Omar’ın muhaceret izinlerinin kontrol edildiğini söyledi. Polis, yapılan kontrolde Omar’ın 30 Eylül 2020, Tarıg’ın ise 20 Nisan 2021 tarihinden beri ülkede izinsiz kaldıklarının belirlendiğini açıkladı. Polis, her iki zanlının da Pakistan vatandaşı olduğunu belirtti. Polis memuru, zanlıların ülkede yasal bağı bulunmadığını ifade ederek, teminata bağlanmalarını talep etti.
Mahkeme, zanlıların bir ayı aşmamak üzere cezaevinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 2 yıl Önce

Ataman Baybora Ülkede kaçak olarak kaldıkları tespit edilen zanlılar yargılanmayı cezaevinde bekleyecek diye devamlı başlıklar atılıyor ama her ne halse hepsi de üçüncü ülkelerden.Ya Pakistanlı ya Bangladeşli ya Afrikalı ta Türkmenistanlı vs...Ama Türkiye'den binlerce kaçak olmasına rağmen bunlar yakalanmıyor yada tespit edilemiyor..Bakarmısınız...

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473