banner564

Önemli girişim

Cumhurbaşkanı Tatar, Anastasiadis’le Londra’da görüşmek için İngiltere’ye resmi çağrı yaptı

Önemli girişim
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Fileleftheros’a, İngiltere’nin Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi’ne, farklı bir ortamda görüşmeleri için Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i ve kendisini Londra’ya davet etmelerini önerdiğini açıkladı. Filelefheros, Cumhurbaşkanı Tatar ile yaptığı özel söyleşiyi manşetten “İşte Tatar’ın Ajandası… Kıbrıslı Türk Liderin Fileleftheros’a Özel Röportajı-Müzakerelere Gitmeden Önce Ne Sağlanmasını İstiyor… İngilizlere, Kendisini Anastasiadis’le Birlikte Londra’ya Davet Etmeleri önerisi” başlık ve spotlarıyla aktardı. 
Gazeteye göre, ortak zemin olmadığı için resmî müzakerelere başlanamayacağını Genel Sekreter’e de söylediğini ancak gayriresmî diyaloğa da hazır olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar şunları ifade etti: “Bunu birkaç gün önce burada olan İngiliz Büyükelçi’ye ‘beni ve Anastasiadis’i, konuşup tartışabileceğimiz farklı bir ortamda diyalog için Londra’ya davet edin’ dedim. Bugün ortak zemin olmayabilir ama iki yıl sonra olabilir. Sürekli canlanan umutlarımızla daha iyi bir Kıbrıs için diyaloğa devam etmeliyiz. Benim diyalogla sorunum yok.” Kıbrıs’ta 60 yıldır şu veya bu şekilde iki ayrı devlet bulunduğunu belirterek Rumlardan ve uluslararası toplumdan bu gerçeği kabul etmelerini isteyen Tatar, “Kıbrıslı Türklerin egemen eşitliğinin kabulü BM Güvenlik Konseyi önüne götürülür, kabul edilir ve Kıbrıslı Rumlar itiraz etmezse Kıbrıs sorununu bütün yönleriyle müzakere edebiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar yurda döndü
Bu arada Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri ve Ankara temaslarını tamamlamasının ardından KKTC’ye döndükten sonra Ercan Havaalanı’nda yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bakış açısı kısa sürede hükümet kurulmasıdır” dedi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri ve Ankara temaslarını tamamlayarak, yurda döndü. Tatar’ı, Ercan Havaalanı’nda Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, bazı bakanlar ve bürokratlar karşıladı.
Öte yandan Tatar ülkeye dönmeden önce  Ankara temasları kapsamında davetli olarak gittiği Beypazarı’nda kış sporları etkinliğinin açılışına katıldı.
Tatar, etkinlik alanına gelişinde Kıbrıs türküleriyle ve yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı.
Kıbrıs gazileriyle de bir araya gelen Tatar, burada bulunan Türkiye basınına değerlendirmelerde de bulundu.
Belediye Başkanı Kaplan, Tatar'a ziyaretin anısına Türk bayrağının da aralarında olduğu hediyeler verdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aşk Başkadir Burda
Aşk Başkadir Burda - 2 yıl Önce

HARCIRAT DEVLET HAZİNESİNDEN,OTEL PARALARI DE ÖYLE.YANINDA PEK ÇOK KİŞİ DA GÖTÜRECEK,HAVA ATACAK İSRAF YAPACAK..BURJUVA TAKILACAK.TC'DE YAPTIĞI GEZİLER YETMEDİ.LONDRA'YA KESSİN PİLETİ KENDİ MAAŞINDAN BİNİP UÇAĞA GİDİP ORAYA YERLEŞSİN...ÇOK ÖZLEDİYSA..ZATEN TAKSİM DER.ANLAŞMAZ. LONDON'DA NE İŞİ VAR ????? YOKSA EDMOMNTON,PECKHAM VE HARRINGAY'DE AKRABA VE ESKİ ARKADAŞ MI ZİYARET EDECEK ,FISH AND CHIPS VE CADBURRY CHOCOLATA MI YEYCEK,HEPSİ KKTC!DE VAR..............

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473