banner564

“Onur ve gururla  hizmet yaptım”

Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, KKTC’de geçirdiği sürede güzel bir iletişim ortamı sağlandığını belirtti

“Onur ve gururla  hizmet yaptım”
banner598

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, KKTC’de geçirdiği sürede güzel bir iletişim ortamı sağlandığını, güzel üç yıl geçirdiğini, burada görev yapmaktan onur ve gurur duyduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 7. Kolordu Komutanlığı’na atanan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’ı kabul ederek görüştü.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre saat 12.30’da gerçekleşen kabulde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 2016-2017 yılları arasında Güvenlik Kuvvetleri Komutanı ve 2017-2019 yılları arasında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne verdiği hizmetlerin anısına Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’a anı plaketi sundu. 
Öte yandan KKTC'de görev süresi sona erecek olan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ve Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay'a veda ziyaretinde bulundu.
Uluçay,  emekliye ayrılacak olan Tuğgeneral Volkan'a da yeni yaşamında başarılar dileyerek deneyim ve birikimleri ile her zaman topluma hizmet edeceğine inandığını belirtti. 

Tatar: Yıldırım fahri büyükelçimiz
Başbakan Ersin Tatar, KKTC'de görev süresi sona erecek olan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ve 33 yıllık görev süresinin ardından emekliye ayrılacak olan Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan’ı kabul etti.
Başbakan Ersin Tatar, yeni görevinde Yıldırım’a başarı dilerken, Yıldırım ve Volkan’a görev süreleri boyunca verdikleri hizmetlere teşekkür etti.
Başbakan Tatar, Yıldırım’ı KKTC’nin fahri büyükelçisi olarak kabul ettiğini söyleyerek, gittiği yerlerde ülkeyi tanıtacağına inanç belirtti.
Tatar, 33 yıllık görev süresinin ardından emekliye ayrılacak olan Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan’a da hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım da, KKTC’de geçirdiği sürede güzel bir iletişim ortamı sağlandığını, güzel üç yıl geçirdiğini, burada görev yapmaktan onur ve gurur duyduğunu söyledi.
Yıldırım, fahri büyükelçi olarak her yerde ve platformda Kıbrıs’ı anlatacağını, tanıtacağını söyleyerek, elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirtti. 
Emekliye ayrılacak olan Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan da görev süresi boyunca GKK’yı bulunduğundan bir üst noktaya taşımak için uğraş verdiğini belirtti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Op.Dr.İlkan Ertuğ
Op.Dr.İlkan Ertuğ - 5 yıl Önce

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım'a yeni görevinde başarılar dilerim.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474