banner564

Planlı gelişme şart

Alsancak Belediyesi’nin düzenlediği festivalin açılışında konuşan Akıncı, “Gelişigüzel betonlaşma bize zarardan başka bir şey getirmedi” dedi

Planlı gelişme şart
banner598

Alsancak Belediyesi’nin düzenlediği 5. Deniz Festivali’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, gelişmenin ve kalkınmanın planlı şekilde olması gerektiğini vurgulayarak, “Koruyarak gelişmeyi başarabilmemiz lazım. Gelişigüzel betonlaşma bize zarardan başka bir şey getirmedi” dedi.
Özellikle Girne bölgesinde bunun yoğun şekilde yaşandığını kaydeden Akıncı, “Bunun diğer bölgelere sirayet etmemesi için çok ciddi şekilde çalışmamız lazım” şeklinde konuştu. 
Yerel yönetimlerin çevreyi kirletenlere kestiği cezaların yetersiz olduğunu, ceza miktarının çağ dışı kaldığını ifade eden Akıncı,  “Halkımızın ceza görmesini isteyen biri değilim ama bir beldeyi temiz tutanlara karşı vicdan sorumluluğumuz vardır; kirleten cezasını ödemelidir, bunu da halk desteklemelidir” dedi.

Trafik yoğunluğu mutlaka çözülmeli…
Akıncı, festivale halk tarafından yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, bunun festivalin başarısının göstergesi olduğunu kaydetti, emek verenleri kutladı.
Bölgedeki trafik yoğunluğu ve yol sorunu nedeniyle yaşanan sıkıntılara değinen Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bu sorun sadece belediyenin değil; hükümetin ve hepimizin sorunu. El birliğiyle bu sorunun aşılması lazımdır” diye konuştu.


“Amacımız yavrularımızın geleceği…”
Akıncı, konuşmasında Kıbrıs konusuna da değindi. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Bir tek amacımız var… Bu amacımız; yavrularımızın, bizlerin yaşadığı gelecek belirsizliğinden kurtarılması ve bu adanın geleceğinin sağlam temellere oturtulmasıdır. Kıbrıslı Türklerin en az Kıbrıslı Rumlar kadar adada hak sahibi olduğunun uluslararası toplum açısından tescil ettirilmesidir” dedi.
Akıncı, “Bu topraklarda özgür insanlar olarak yaşamak istiyoruz. Kimsenin tahakkümü altına girmek istemeyiz o nedenle bize azınlık hakları öngören yaklaşımlara hiçbir zaman evet demedik bundan sonra da evet demeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yetkiyi halktan aldım…
Kıbrıslı Türklerin eşitliğini, özgürlüğü, güvenliğini gözetecek bir çözüme ulaşmak için Kıbrıslı Türklerin oylarıyla göreve geldiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bu yetkiyi Kıbrıs Türk halkından aldım. Halktan aldığım yetkiyi sonuna kadar kullanmakta kararlıyım” dedi.
Adil, eşitlikçi ve kalıcı çözüm çabaları sürerken KKTC’nin sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal açıdan kalkınıp gelişmesinin öneminin altını çizen Cumhurbaşkanı Akıncı, bu bağlamda adımların ivedilikle atılmasının gerekliliğine dikkat çekti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473