banner564

Reform şart

KTTO Başkanı Deniz yeni yıl mesajında, “Başlıca sorunlarımızın temelinde kamu yönetiminin başarısızlıkları yatmaktadır” dedi

Reform şart
banner598

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz, 2023 yılından alınması gereken dersler bulunduğunu belirterek, 2024’te odanın, toplumsal kalkınma ve refah için üzerine düşenleri yapmakta kararlı olduğunu vurguladı. Deniz, ekonomik kalkınma, adil gelir dağılımı, çalışma barışının korunması ve verimli çalışma süreçlerinin oluşturulmasının başlıca hedeflerimiz olmaya devam edeceğini bildirdi.
Deniz, şöyle devam etti:
“Kıbrıs Türk özel sektörünün en önemli temsilcisi olarak Kıbrıs Türk Ticaret Odası, 2024 yılı içinde de toplumsal kalkınma ve refah için üzerine düşenleri yapmakta kararlıdır. Ekonomik kalkınma, adil gelir dağılımı, çalışma barışının korunması ve verimli çalışma süreçlerinin oluşturulması başlıca hedeflerimiz olmaya devam edecektir. Kurumsal olarak bu hedefler doğrultusunda çalışırken üyelerimizin faaliyetlerinin bu hedeflere ulaşmamızı sağlayacak başlıca eylemler olduğunun bilincindeyiz ve onların faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğiz.
2023 yılından almamız gereken dersler olduğu da açıktır. Dünyada giderek artan bölgesel savaşların insanların refahı ve geleceği bakımından en büyük tehdit olduğu artık yeterince kanıtlanmıştır. Başta Gazze’deki ve Ukrayna’dakiler olmak üzere bu savaşların diplomatik yollarla sona erdirilmesi en büyük dileğimizdir.
Küresel ısınma ve gelir dağılımı adaletsizliğine karşı gerekli önlemleri almak “küresel bir sorumluluk” olmaya devam edecektir. Kıbrıs Türk Ticaret Odası, küresel sorunların çözümlemesine yapabileceğimiz katkıları küçümsemeden bu sorunların çözümü için katkı koymaya devam edecektir.
2023 yılında Kuzey Kıbrıs’ta yaşadığımız sorunların kaynağında elbette kamusal alanda yaşadığımız çöküntü yer almıştır. Eğitimden sağlığa, mesai saatlerinden vergi adaletsizliklerine kadar başlıca sorunlarımızın temelinde kamu yönetiminin başarısızlıkları yatmaktadır. Kıbrıs Türk Ticaret Odası, 2024 yılında da kamu reformunu savunmaya, kamu kaynaklarının ortak toplumsal sorunlarımızın çözümlenmesi için kullanılması gerektiğini vurgulamaya devam edecek; bu sorunların çözümü için çalışacak ve yapılacak diğer çalışmaları destekleyecektir.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474