banner564

‘Savaş dönmedi’

Ülkeden çıkışı yasak olan şahsa pasaportunu verip, polise de çaldırdığını söyleyen Mehmet Önder’in foyası kısa sürede ortaya çıktı

‘Savaş dönmedi’
banner598

 Suna ERDEN

Mehmet Önder, 8 Şubat’ta Girne Adli Şube’ye giderek, pasaportunu çaldırdığına dair şikâyette bulundu. 
Önder’e sorular soran polis çelişkili konuşması üzerine olayın üzerine gitti ve gerçeği çözdü. 
Zanlı Önder, 30 günlük vize süresinin bitmesine az kaldığı ve giriş çıkış yapacak parası olmadığı için pasaportunu uyuşturucu zanlısı Savaş Boybay’a verdiğini itiraf etti.
Polis, yaptığı muhaceret kontrolünde uyuşturucu suçundan dolayı çıkışı yasak olan Boybay’ın Önder’e ait pasaport ile ülkeden ayrıldığını tespit etti.
Polise yalan söyleyen Önder, “Amme fesatçılığı ve kanunsuz çıkışa yardımcı olmak” suçlarından tutuklandı. 
Yapılan soruşturmanın ardından zanlı dün teminat için Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlı Önder’in 8 Şubat tarihinde Girne Adli Şube’ye gelerek TC pasaportu ile kimliğini Kordon Boyu’nda çaldırdığına dair ifade verdiğini söyledi. 

Sorguya alınınca her şeyi anlattı
Polis, zanlının sorgulandığını ve pasaportunu uyuşturucu suçundan çıkışı yasak olan Savaş Boybay’a verdiğini itiraf ettiğini belirtti. 
Soruşturma memuru, yapılan araştırmada Boybay’ın 7 Şubat tarihinde Ercan Havalimanı’ndan ülkeden ayrıldığını belirlediklerini ifade etti.
Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, Mehmet Önder’in 19 yaşında olduğunu, ülkede turist vizesi ile bulunduğunu belirterek,  teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, iki kefilin 30’ar bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması şartı ile zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi.
Mahkemede söz hakkı alan  zanlı ise, “Savaş bana bir şey olmaz, iki güne  kadar dönerim demişti”şeklinde konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473