banner564

Sınır kapıları konusunda tarih: 8 Haziran

Sağlık Bakanı Ali Pilli, sınır kapılarının açılabilmesi için öncelikle 8 haziran tarihine kadar Güney'deki vakaların temizlenmesi gerektiğine vurgu yaptı

Sınır kapıları konusunda tarih: 8 Haziran
banner598

Sağlık Bakanı Ali Pilli devlet televizyonunda katıldığı canlı yayında sınır kapılarının açılmasına yönelik olumlu mesajlar vermedi.
39 gündür ülkede pozitif vaka görülmediği için insanlara güven geldiğini ve rahatlama yaşandığını söyleyen Pilli, şöyle konuştu
 “Rum tarafında pandemi devam ediyor. Eğer 8 Haziran’a kadar devam ederse bu kapılar açılmaz.Halkımızın sağlığı ön plandadır. Biz halkımızın sağlığını düşünüyoruz. Kesinlikle şu andaki gibiyse biz kapıların açılmasından yana değiliz. Rum tarafında da vakalar sıfırlanır bizim gibi, 14 gün sıfır vaka sürer o zaman açarız”
 

Uçakla gelenler karantinada kalacak
Bakan Pilli, her iki toplumunun ortak noktada uzlaşması gerektiğini,  önemli olanın toplum sağlığı olduğunu söyledi.
Uçuşların ne zaman başlayacağı konusunda ise ortada net bir şeyin olmadığını belirten Pilli, uçuşlar başlayacağı zaman şartlarını ortaya koyacaklarını kaydetti.
Sağlık Bakanı Pilli, Haziran ayında yurt dışından gelecek olan KKTC vatandaşları için de 14 günlük karantina uygulamasının olacağını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474