banner564

Şok etkisi yarattı

Vergi Dairesi’nde tahsilat memuru olarak çalışan Öykü Balıkçıoğlu, 155 bin lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklandı

Şok etkisi yarattı
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa’da, Gelir ve Vergi Dairesi’nde çalışan Öykü Balıkçıoğlu (43) yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. 
Zanlının geçtiğimiz mart-haziran ayları arasında 396 ehliyet yenileme işlemi yaptığı, karşılığında vatandaşlardan tahsil ettiği 155 bin 125 TL’yi çaldığı belirtildi. Zanlının evinde yapılan aramada daireye ait makbuzlar bulunduğu açıklandı. Hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada çalınan meblağın artabileceği, ayrıca zanlının bir suç ortağı olabileceği de belirtildi. 

Denetimde ortaya çıktı
Yolsuzluk soruşturmasını yürüten polis, 1 Temmuz itibari ile Gelir ve Vergi Dairesi’nin Lefkoşa Şubesi’nde Maliye Teftiş Kurulu tarafından denetim yapılmaya başlandığını söyledi. 
Polis, müfettişlerin 1 Mart 2020 ile 19 Haziran 2020 tarihlerini kapsayan süreyi ele alıp, tüm dökümleri araştırdığını ifade etti. 
Polis memuru, denetim sırasında dairede tahsilat birimde çalışan Öykü Balıkçıoğlu’nun 396 ehliyet yenileme işlemi yaptığına, bunların karşılığı olan 155 bin 125 TL parayı gelirler kalemine yatırmadığına dair tespit yapıldığını açıkladı. Olayın 2 Temmuz 2020 tarihinde bildirildiğini, soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, Öykü Balıkçıoğlu’nun gözaltına alındığını ve evinde arama yapıldığını söyledi.
Polis, evinde yapılan aramada dairenin tahsilat bölümüne ait farklı kişilere ait makbuzlar bulunduğunu ifade etti.

Suç ortağı olabilir
Hırsızlık olayı ile ilgili soruşturmanın geniş çaplı devam edeceğini, dairenin geriye dönük işlemlerinin de inceleyeceğini ve çalınan meblağın artabileceğini kaydeden polis, zanlının suç ortağı olup olmadığının araştırılacağını da ifade etti.
Polis, soruşturma aşamasında zanlının 3 gün tutuklu kalmasını talep etti. 
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlının ilk etapta 3 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Tugbakulunk
Tugbakulunk - 4 yıl Önce

Neden kktc vatandaşı yapamaz ?o insan degilmi o şeytana uyamazmi tabi siz alışmışsınız yapılan her suçu tc vatandaşına yapıştırmaya yazik size tc vatandaşını bu kadar kötüleyemezsiniz 5 parmağın bir değil size burda istediğiniz kadar kktc vatandaşının vakalarını sayabilirim koop bankasının hırsızlığı,lefke vergi dairesinde vurgun dha sayabilirim isterseniz?

Adil
Adil - 4 yıl Önce

Cezasını fazlası ile çekmeli ama bu suç da õrtùlebilir burası kktc

Gerçekçi
Gerçekçi - 4 yıl Önce

Ne yazık ki kktc vatandaşı son yıllarda daha büyük hırsızlık ve yolsuzluk imza atıyor, elektrik kurumu, girne vergi dairesi ve birçok yer var

alı
alı - 4 yıl Önce

yok oyle bır şey bu kktc yerlı vatandşı asla yapmaz

Vatandas
Vatandas @alı - 4 yıl Önce

Sayin Ali, Gundem gazetesinin sitesini boyle irkci ayrimci yorumlar nedeniyle yorumlar kismi kapatildi. Yorum yapilabilecek bir burasi kaldi. Lutfen burayi da boyule ayrimci yorumlarl atarak batirmayin yoksa bu da kapatilacak. Tabi eger amaciniz zaten bu degilse.

Tesekkurler.

KKTC vatandasi.

Şafak Yıldız Ekmekçi
Şafak Yıldız Ekmekçi - 4 yıl Önce

Bu ülkede bu işi yapan, ne ilk ne de son kişi. Bir süre sonra kıdem de verilir,her şey örtbas edilir (daha önce birçok resmî yerde olan gibi) Tabiyeti önemli değil. Körler sağırlar, birbirini ağırlar.

Büşra yiğit
Büşra yiğit - 4 yıl Önce

Bişey olmaz.Daha öncekiler gibi başka devlet dairesine gönderilir.Unıtulur gider.????

Mkks
Mkks - 4 yıl Önce

Allah kimseyi şeytana uydurmasın...

OSP
OSP - 4 yıl Önce

Kktc sikik hepsi


SIRADAKİ HABER

banner471

banner474