banner564

Ülke kaosa sürükleniyor

Ercan'da 5 saatlik eylem yüzünden, çok sayıda uçak seferi iptal edildi, yolcular perişan oldu

Ülke kaosa sürükleniyor
banner598

 Onur ULAĞ

   Hükümetin ek mesailerde kesintiye gidilmesi yönündeki kararından geri adım atmaması üzerine Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası dün akşam saat 19.00’dan itibaren eylem başlattı. Hükümet 2 saatlik gecikmeden sonra ‘grev niteliği taşıyor’ gerekçesiyle eylemi yasaklarken, sendika  ‘bu bir grev değil, ek mesai yapmama eylemidir” diyerek yasağa uymayacağını açıkladı. Yasağa rağmen eylem gece saat 24.00’e kadar sürdü. 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’ın “sorun çözülmezse Türkiye’den ekip getireceğiz” açıklamasının ardından sendika eylem kararını 2 günlüğüne askıya aldığını açıkladı.
Yaklaşık 5 saat süren eylem nedeniyle olan yolculara oldu. Yurt dışına gitmek için havaalanında saatlerce bekleyen ve ülkeye gelemeyen yolcular, eyleme anlam veremediklerini ifade ederek, yetkilileri sert bir şekilde protesto etti. 

İkinci görüşmede uzlaşı
Yaşanan uçuş krizi üzerine Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız, Ulaştırma Bakanlığı’na çağrıldı. Bakan Tolga Atakan ile gerçekleştirilen ilk görüşmede bir uzlaşıya varılamadı. Bunun üzerine Bakanlar Kurulu, ‘Grev niteliği taşıyor ’gerekçesi ile eylemi sonlandırma kararı aldı. Ancak kurul kararına rağmen Ercan’daki ek mesaiye gitmeme eylemi devam etti. Eylem gece saat 24.00’e kadar sürerken, bakanlık ile sendika arasında ikinci bir görüşme gerçekleştirildi. Yapılan ikinci görüşme sonrası Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan Ercan Havalimanı’nda eylemin sona erdiğini açıkladı. Atakan “Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Ercan Havaalanı'nda uygulanan eylem sona erdi. Asgari yarım saat içinde havaalanı normal akışına dönecek. Bu konuda gerekli hassasiyeti gösteren tüm hava trafik kontrolörü arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Yolcular ne dedi?..

Sendikanın saat 19.00’da başlayıp 24.00’a kadar süren eylemi sonlandırırken, bu zaman diliminde olan yolculara oldu. Havaalanında saatlerce bekleyen yolcular, eyleme anlam veremediklerini ifade ederek, yetkilileri sert bir şekilde protesto etti. 

Burak Tüfekçi:
Ben Ankara’ya uçacaktım ancak saat 18.30’dan bu yana buradayız. Kuledeki arkadaşlar fazla mesai alamadıkları için bu kadar insan tatil dönüşü burada mağdur. İçeride hiç yoksa Bin yolcu var. 3-5 tane kule çalışanı fazla mesaisini alamayacak buradaki Bin kişi mağdur olacak. Çalışanların fazla mesailerini ödemeyenlere de teşekkür ediyorum, fazla mesaisini alamayanlara da teşekkür ediyorum.  Sabah saat 08.00’a kadar uçuşlar iptalmiş. Şuan nerede kalacağımız da belli değil. Öyle havalimanında yatacağız herhalde. 

Mustafa Yurdakul:
Bugün saat 21.25 uçağı ile ailemle birlikte İstanbul’a gidecektik uçak gelmedi havalimanına geldik ailece mağdur olduk. Şu anda zor durumdayız Türkiye’deki yetkilileri bile aradık. Havalimanında çalışan polislere, yetkililere gittik kimse bir çözüm bulamıyor. Sabaha kadar ne yapacağız, nereye gideceğiz, maddi durumumuz yoksa ne yapmamız gerekiyor. Bize hiçbir yetkili yardım etmiyor, kimse uğraşmıyor, kimse anlamıyor, klimalar çalışmıyor. Bu sıcakta zor durumdayız buranın atmosferini zaten görüyorsunuz. Buradan bütün insanlara sesleniyorum, lütfen yapılması gerekenler yapılsın.

Ercan Baycan:
Büyük terbiyesizlik bu yapılan başka bir şey değil yani. Hükümet ve Sivil İşler arasında çatışma varsa bu kadar insanın mağdur olmasına gerek yok. Bir açıklama yapılması lazım bu da yapılmıyor yapılmadığı için de ister istemez böyle mağdur durumdayız. Yoldan geldik yola gideceğiz. Türkiyeliyiz, İstanbul’dan geldik 20.30 uçağıyla İstanbul’a gidecektik. 

Kadir Demircan
Ben saat 18.00’den bu yana havalimanındayım saat 20.30’da İstanbul uçağım vardı. Buraya geldiğimden bu yana hiç kimse ilgilenmiyor, hiç kimsenin bir şey söylediği yok. Mağduruz yani. Henüz biletler değişmedi. Haber yok sadece bekliyoruz. Nerede kalacaksın, ne yiyeceksin, ne içeceksin, paran pulun var mı, mağdur musun diyen yok. Bunun sonu ne olacak böyle. Hiç kimse cevap vermiyor hiçbir şeyle ilgilenen yok.   

Mehmet Özkaya:
Saatlerdir burada bekliyoruz. Mağdur olduk. Çocuklar var, aileler var. Herkes mağdur. Bu yaşananlar gerçekten inanılır gibi değil. İnsanlar haklarını korurken başkalarının hakkını gasp etmemeli. Bilet aldık, bizi Türkiye’de bekleyenler var. Ne olacak bunları hesabını kim verecek. 

Atilla Kaya:
Burada yaşananlar ülkenin halini ortaya koyuyor.  Birçok kişi bu eylemden dolayı mağdur oldu. Gidecekler gidemedi, gelecekler gelemedi. Belki kimi hastasını ziyarete gidiyordu veya gelecekti. Belki bazılarının acil görüşmeleri vardı. Belki bazıları iş için gidecekti ancak bu eylem yüzünden insanların hayatı sekteye uğradı. Hak korunurken haklar ihlal edildi.  

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2018, 12:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kıprıslı vatansever
Kıprıslı vatansever - 6 yıl Önce

Olmayan HAZİNE orta oyunu oynayan üç beşkişilik soytarı Sendikalar halka zulum ediyor.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474