banner564

Sorumluluklar masaya yatırıldı

Başbakan Üstel, belediye başkanlarıyla olası doğal afetlere hazırlıkları ele aldı

Sorumluluklar masaya yatırıldı
banner598

Başbakan Ünal Üstel, Başbakanlık’ta belediye başkanlarıyla, olası doğal afetlere hazırlıkların ele alındığı toplantıda bir araya geldi.
Üstel’in başkanlığında 15 belediye başkanı ve 3 belediye asbaşkanının katılımıyla yapılan toplantıda, olası bir doğal afete yönelik hazırlıklarda yerel yönetimlerin üstlenebileceği sorumluluklar ve bu sorumluluğu yerine getirebilmeleri için yapılması gereken hazırlıklar ele alındı.
Açıklamaya göre, son derece yapıcı önerilerin ortaya konduğu toplantıda, taraflar halkın olası bir felakete karşı can güvenliğinin sağlanması için merkezi hükümetle yerel yönetimlerin süreci işbirliği içinde götürmesi gerekliliğine vurgu yaptı.
Toplantıda belediye başkanları ile Türkiye Cumhuriyeti’nde meydana gelen deprem felaketi süresince merkezi hükümet tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler de veren Başbakan Ünal Üstel, ayrıca belediye başkanlarına sürece yaptıkları katkılarından dolayı teşekkür etti ve bir teşekkür belgesi de takdim etti.

Yaşanan felaketten çıkarılması gereken pek çok ders var
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başbakan Ünal Üstel, “Yaşanan deprem felaketinden çıkarılması gereken pek çok dersler olduğunu, ülkenin en kısa sürede olası bir deprem veya doğal felakete hazır hale gelmesi için yerel yönetimlere de çok önemli görevler düştüğünü” söyledi.
Başbakan Ünal Üstel, “Bizim bu hazırlıkları tamamlayabilmemiz için yerel yönetimlerimizin de aktif bir şekilde sürece dahil olması son derece önem arz ediyor, belediye başkanlarımız kendi bölgelerine son derece hakim. Dolayısı ile ortaya koyacakları bilgiler bizim en iyi yol haritasını çıkarmamıza önemli katkı sağlayacaktır” dedi.
Toplantıda söz alan belediye başkanları ise belediyelerin bu süreçte daha etkin olabilmesi için ihtiyaç duyulan yasal düzenlemelerle teknik ekipman eksikliklerinin giderilmesi noktasındaki görüşlerini ortaya koydu.
Belediye personellerinin afete yönelik eğitilmesi konusunun da son derece önemli olduğuna vurgu yapan belediye başkanları Başbakanlığın bu konuda gerekli girişimleri başlatmasını da istediler.
Toplantı, belediye başkanlarına teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle tamamlandı.

Alınması gereken tedbirler görüşüldü
Bu arada Cumhurbaşkanlığında doğal afetlere yönelik önlemler için toplantılar sürüyor. Cumhurbaşkanlığı’nda dün gerçekleştirilen toplantıda, KKTC’de bulunan binaların mevcut durum değerlendirmesi ve alınması gereken tedbirler görüşüldü. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473