banner564

Soruşturma genişledi

Lefkoşa’da uyuşturucu satışı yaptığı belirtilen Mohammed Fofanah’ın müşterileri aranıyor

Soruşturma genişledi
banner598

Lefkoşa’nın Hamitköy bölgesinde evinde uyuşturucu sattığı gerekçesiyle düzenlenen operasyonla yakalanan Nijerya uyruklu Mohammed Fofanah dün ek süre talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada zanlının uyuşturucu aldığı ve verdiği şahısların tespiti için kamera görüntülerinin incelendiği belirtildi.
Soruşturmayı yürüten polis, 13-14 Mayıs 2024 tarihleri arasında zanlı Mohammed Fofanah’ın  ikametgahında uyuşturucu olduğuna ve satışını yaptığına dair bilgi aldıklarını belirtti. 
Polis, 14 Mayıs’ta zanlının Hamitköy’deki ikametgahına gidildiğini, kapının çalındığını ancak açılmayınca makul kuvvet kullanarak, içeri girdiklerini söyledi. 
Polis, zanlının birinci kattan balkondan atlayıp, kaçtığını ve evde yaptıkları aramada yaklaşık 25 gram ağırlığında hintkeneviri ile uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 500 ABD dolarının bulunup, emare alındığını anlattı.
Polis memuru, kaçan zanlının kısa süre sonra Hamitköy’deki bir apartmanın çatı katında tespit edildiğini ve şortunun cebinde yaklaşık bir gram uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.
Polis memuru, zanlının uyuşturucu aldığı ve verdiği şahısların tespiti için 4 kamera görüntüsünün incelendiğini, başka kamera görüntülerinin de mercek altına alındığını belirtti.
Yapılan araştırma sonucu zanlının 30 Eylül 2022’de 60 günlük vizeyle ülkeye giriş yaptığını kaydeden polis, ancak yasal işlem yaptırmadığını ve 29 Kasım’da vize süresinin dolduğunu ve o tarihten itibaren ülkede ikamet izinsiz kaldığını belirlediklerini açıkladı. 

Analiz sonuçları çıkmadı
Polis memuru, zanlının cep telefonunda yapılan incelemede uyuşturucu görüntüleri tespit edildiğini kaydetti. 
Polis, uyuşturucu analiz raporu ve parmak izi inceleme sonuçlarının henüz çıkmadığını belirterek, sonuçların çıkmasıyla yeni zanlıların tespit edilebileceğini ifade etti.
Soruşturmanın devam ettiğini, aranan şahıslar olduğunu kaydeden polis, zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi onayladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473