banner564

Suçunu itiraf etti

16 yaşındaki zihinsel engelli kıza tecavüz eden kişinin Ayhan Dora değil,  Samet Dolu olduğu ortaya çıktı

Suçunu itiraf etti
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Karpaz bölgesinde 16 yaşındaki zihinsel engelli kıza tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan Ayhan Dora’nın suçsuz olduğu anlaşıldı. Yapılan soruşturma sonucu Ayhan Dora’nın olay saatinde Gazimağusa’da olduğu tespit edildi. Polis, araştırmaları sonucu suçu işlediği belirlenen Samet Dolu isimli zanlıyı tutukladı. Zanlı, gönüllü ifade vererek suçunu itiraf etti
Soruşturma sürerken, Samet Dolu dün mahkemeye çıkarıldı. 
Mahkemeye meselenin olgularını aktaran polis çavuşu Arif Tolgan, 1 Ekim 2022 tarihinde, saat 02.00 sıralarında, Samet Dolu’nun zihinsel engelli A.Y. isimli 16 yaşındaki genç kızı aracıyla Yenierenköy ile Dipkarpaz arasında Florya adı verilen bir bölgeye götürdüğünü ve toprak yol içerisinde aracı durdurduğunu anlattı. 

Önce başkası tutuklandı
Polis, zanlının, aracın arka koltuğunda, müşteki kıza cinsel tecavüzde bulunduğunu aktardı. Polis çavuşu Arif Tolgan, genç kızın, 1 Ekim 2022 tarihinde annesi ile polise gelerek, Ayhan Dora’nın kendisine tecavüz ettiğini söylediğini anımsattı. Polis, yapılan araştırma ve inceleme neticesinde, Dora’nın olayın yaşandığı saatlerde Gazimağusa’da bir eğlence mekanında olduğunun belirlendiğini ve serbest bırakıldığını açıkladı.
Samet’in adını verdi
Müştekiden yapılan soruşturmada, olay gecesi kendisine tecavüz eden kişinin Samet Dolu olduğunu açıkladığını ve gözaltına alınan zanlının, ifade vererek suçunu itiraf ettiğini bildiren polis, soruşturmanın sürdüğünü belirtti ve mahkemeden süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlının, 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 2 yıl Önce

Yüzünü görelim

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473