banner564

Sürekli dövüyor

Uyuşturucudan 3 ay, kavga ettiği şahsın burnunu kırdığı için de 9 ay hapislik cezası alan Baran Yıldız cezaevine gönderildi

Sürekli dövüyor
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da farklı tarihlerde uyuşturucu ve darp suçları işleyen Baran Yıldız hakkındaki davada dün karar açıklandı. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık toplam 12 ay hapse mahkûm edildi. Kararda sanığın 18 Ağustos 2019 tarihinde, bir şahsın burnunu kırarak vahim zarara uğrattığı, benzer suçtan askıda 7 davası olduğu belirtildi. Sanığa darp suçundan 9 ay hapis cezası verilirken, uyuşturucu suçundan ise sadece 3 ay ceza kesildi. Uyuşturucunun miktarının cüzi olması kararda etkili oldu.

Darptan 7 dava dosyası
Ağır ceza heyeti, sanığın kavga esnasında A.Y. isimli şahsa yumruk vurarak burnunun kırılmasına neden olduğunu, bu hareketinin asla hafife alınamayacak ve affedilemeyecek bir davranış olduğunu vurguladı. Sanığın benzeri 7 adet davasının daha bulunduğunu hatırlatan heyet, hapislik dışında başka bir ceza verilemeyeceğini belirtti. Ağır ceza heyeti, sanığı vahim zarar ve darp suçundan 9 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.
Heyet, uyuşturucu miktarının cüzi olması ve sanığın benzer sabıkasının olmayışını hafifletici neden olarak değerlendirerek, bu suçtan 3 ay hapse mahkum ettiklerini belirtti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474