banner564

Sürekli zarar

Kıb-Tek güneyden kilovat saatini 15 liraya aldığı elektriği, kuzeyde 3 lira 80 kuruşa satıyor

Sürekli zarar
banner598

Özlem ÇİMENDAL

*****

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa, Güney Kıbrıs’tan elektrik alımına ilişkin açıklamada bulundu.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa yaptığı açıklamada, 24 Temmuz tarihinde KKTC’ye Güney Kıbrıs’tan 8 megavata kadar alım yapıldığını açıkladı. Paşa, “Şu an kullanımlarda pik noktasına ulaştığımız için bu alımları yapıyoruz. Güneyden aldığımız elektriğin KWs’ini 15 TL’ye satın alıyoruz, ülkemizde de KWs ücreti 4.50 olarak üretiliyor. Bu fiyatlar İtalyan borsasına göre zaman zaman farklılık gösteriyor” dedi. 
Paşa, “Şu anda 30 Megavat kadar açığımız var özellikle Değirmenlik ve bölgesinde yer altı kabloları ve iletim hatlarında kopmalar meydana geldi bu sorun bizim için oldukça büyük sorundur ekiplerimiz büyük uğraşlar veriyor. Ayrıca dün akşamki Yönetim kurulumuzda Güneyden elektrik alımını en aza indirmek için Teknecik Elektrik Santrali’ne 40 megavatlık üretim için yatırım yapma kararı aldık, çünkü kış aylarında da pik noktasına yine ulaşacağız. Bu açığı kapatmak için AKSA da 35 megavatlık kapasitesini arttıracak bizle beraber. Güney Kıbrıs’tan hem arızalarımız hem de üretim yetersizliğimizden dolayı zaman zaman elektrik almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
niyazi  AUSTRALIA
niyazi AUSTRALIA - 10 ay Önce

KKTC IS VERY SMART

Neco Uk
Neco Uk @niyazi AUSTRALIA - 10 ay Önce

how do you know?

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473