banner564

Türkiye’ye gidecektik

Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye girdikleri sırada askerler tarafından suçüstü yakalanan Suriye uyruklu 5 kişi kendini savundu:

Türkiye’ye gidecektik
banner598

Suna ERDEN
Gazimağusa’da, askeri bölge olan Düzce köyünde, KKTC’ye kaçak olarak girerken, askerler tarafından suçüstü yakalanan Suriye uyruklu Hüssein Alahmad, Basil Dbass, Abdul Cabbar Abdullahi, Şaban Cuma ve Hüseyin El Madar, polise verdikleri ifadede Türkiye’ye gitmek amacı ile KKTC’ye geçmeye çalıştıklarını itiraf etti. Zanlılar, soruşturmalarının tamamlanmasına müteakip çıkarıldıkları mahkeme tarafından Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
Askerler yakaladı
Mahkemeye meselenin olgularını aktaran  polis memuru Mahir Türe, zanlıların 22.03.2022 tarihinde GKRY’den gelip, Düzce’de askeri yasak bölge içinde görevli askerlere suçüstü yakalandıklarını anımsattı Polis, zanlıların, Türkiye’ye gitmek istediklerini beyan ettiklerini belirtti. Zanlılar aleyinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildiren polis, ülkemizde herhangi bir statüsü olmayan zanlıların Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.
Ailemizin yanına gitmek istiyoruz
Mahkemede söz alan zanlılar,  Suriye’deki savaş nedeniyle çaresiz olduklarını ve ailelerinin yanına Türkiye’ye gitmek istediklerini söyledi. Huzurunda verilen şahadeti ve zanlı beyanlarını  değerlendiren Yargıç Murat Soytaç, zanlıların 2 ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmalarına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474