banner564

Türkiye’ye kimse dil uzatamaz

Cumhurbaşkanı Tatar “KKTC’nin vatandaşına sahip çıkamaz noktada olduğu söylemleri gaflettir” dedi

Türkiye’ye kimse dil uzatamaz
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Genç Mücahitler Derneği Başkanı Derviş Çapkıner ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Açıklamaya göre, yeni siyaset içinde mücadelenin devam ettiğini anlatan Tatar, Kıbrıs’ta şu anda bir barış varsa bunun 1974’te Türkiye’nin desteğiyle Mehmetçiğin adaya ayak basmasıyla olduğunu, Kıbrıs Türkünün kendi bölgesinde, kendi devletinin çatısı altında, hür ve bağımsız bir şekilde yaşadığını ifade etti. 
KKTC’nin kendi vatandaşına sahip çıkamaz noktada olduğunu söylemenin gaflet olduğunu vurgulayan Tatar, esas olanın vatan, bayrak, hürriyet ve bağımsızlık olduğunu belirterek, milletin sonsuza dek kalıcı olduğunu kaydetti.
Halkın kendi geleceğini tayin edebilmesi ve Anavatan Türkiye ile kopmaz bağların sürdürülmesi için ortaya koyulan bir irade olduğunu ifade eden Tatar, bu değerler varken ekonomik sıkıntıların ön plana çıkarılması, Türkiye’ye “dil uzatılması”, halkın karamsarlığa itilmesi ve KKTC’nin vatandaşına sahip çıkamaz noktada olduğu söylemlerini gaflet olarak nitelendirdi.
Türkiye’nin Kıbrıs için çok bedel ödediğini, fedakarlık yaptığını ve hala yapmakta olduğunu söyleyen Tatar, egemenliğin kabul görmesi için verilen mücadelede Türkiye’nin Kıbrıs Türkü’nün yanında olduğunu söyledi.

Dizdarlı’yı kabul etti
Öte yandan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı’yı kabul etti. 
Verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kabulde yaptığı konuşmada; atanmasının üzerinden 6 yıl geçen ve bu süre zarfında büyük hizmetler veren Emine Dizdarlı’nın, çeşitli konularda tarafsız ve doğru rapor ürettiğini dile getirdi. 
Ombudsman’ın, vatandaşın, her türlü kurum ve kuruluşun herhangi bir haksız durumda başvuracağı tarafsız bir makam olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar; Emine Dizdarlı’ya görevini layıkıyla yerine getirdiği için teşekkür etti. 

Adıyamanlılar’dan Tatar’a destek
Bu arada Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Hüseyin Kayalar başkanlığındaki KKTC Adıyamanlılar Derneği heyetini kabul etti.
Verilen bilgiye göre; Tatar kabul sırasında yaptığı konuşmada, 1571’den sonra adaya yerleşen Kıbrıs Türkü’nün atalarının Anadolu’nun çeşitli yerlerinden geldiğini anımsatarak, 1974’ten sonra da Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ülkeye yerleşenler olduğunu, burada aynı kültür ve değerlerle çocuklarını büyüttüklerini ve KKTC vatandaşı olarak bu ülkenin gelişmesine ve her türlü mücadelesine katkı koyduklarını belirtti.
“Bizim artık ayrımız, gayrımız yoktur” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, kültürel farklılıkların da ülkenin zenginliği olduğunun altını çizdi.
Dernek Başkanı Hüseyin Kayalar yaklaşık 15 yıl önce kurulan Derneğin amacının Adıyaman kültürünü yaşatırken, Kıbrıs kültürü ile Adıyaman kültürünü kaynaştırmak olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2021, 10:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
GERMANIUM
GERMANIUM - 3 yıl Önce

ADIYAMANLILAR DENEĞİ,HATAYLILAR DERNEĞİ, XLİLER DERNEĞİ, YLİLER DERNEĞİ....ADIM ADIM VİLAYETLEŞTİRME POLİTİKASI...BURASI KIBRIS..ADIYAMANI İSTEYEN VE UNUTAMAYAN,ADIYAMAN'A GERİ GİTMELİ VE ORADA BİR UYGARLIK KURMALI NEDEN KENDİ ÜLKENİ GELİŞTİRMİYORSUN ?? NEDEN BURDA BASKIN OLMAK İSTİYORSUN?OYSA SEN SADECE BİR MİSAFİRSİN.KIBRSILI ZATEN OLMUYORSUN..BURDA PARA TATLI ,EV ARABA ALIYORSUN BURAYI 2. ALMANYA ETTİNİZ.NUFU TAŞTI DÖKÜLDÜ.YEYİP İÇTİĞİNİZİ ,ARABALAR'IN CAMLARINDAN ATIP ÜLKEYİ KİRLETTİNİZ.OKULLARI,HASTAHANELERİ DOLDURDUNUZ YERLİ HALKA ,YER BIRAKMADININZ.TCDE ,SURİYELİLER'İN YAPTIĞI GİBİ.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474