banner564

“Tüzükler tozlu raflarda bekliyor”

Derviş Yücetürk, engellilerin özel eğitim, istihdam, ulaşım ve dolaşım gibi alanlarda yaşadığı sorunları kamuoyu ile paylaştı

“Tüzükler tozlu  raflarda bekliyor”
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, 10 Mayıs ile 16 Mayıs tarihleri arasında engellilerin sosyal ve ekonomik sorunları dile getirmek, devlet yetkililerinin dikkatini bu sorunlara çekmek üzere bir takım etkinliklerin ve ziyaretlerin düzenleneceği “Engelliler Haftası” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Engellilerin özel eğitim, istihdam, ulaşım ve dolaşım gibi alanlarda yaşadığı sorunları anlatan Derviş Yücetürk, “Biz, hiçbir partiye gebe değiliz, kim doğru yaparsa ondan yanayız” dedi, yeni hükümetten umutlu olduklarını söyledi.
Basın toplantısındaki konuşmasına Dernekler Yasası’ndaki gelişmelerle ilgili yaşadıkları memnuniyeti dile getirerek başlayan Derviş Yücetürk, “Sıkı denetimi ve kontrolü sağlayacak Dernekler Yasası bizi rahatlatacak. Önemli olan bu yasanın uygulanabilmesi” dedi.
İnsan Hakları Bildirgesi’nin 2010’da Cumhuriyet Meclisi’nden geçtiğini ancak bunca yılda bununla ilgili hiçbir tüzüğün geçmediğini söyleyen Yücetürk, “Engellerin yol haritası olacak tüzükler Meclis’in tozlu raflarında bekletiliyor” ifadesine yer verdi.
Gelmiş geçmiş Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlarının bu konunun gereğini yapmadığını da savunan Derviş Yücetürk, “Hepsine buradan sitemlerimizi iletiyorum” dedi.

“Devlette 5 bin 188 engelli kaydı var”
Devlette 5 bin 188 engelli kaydı olduğunu, kendilerine göre bu sayının 5 bin 600 olduğunu söyleyen Yücetürk, “Engellilerle ilgili tamamlanmamış dosyalar var ancak bu sayı böyle küçük bir ülke için çok” ifadesine yol verdi.
4 bin 198 engellinin nakdi yardım aldığını da söyleyen Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, 600 civarında engellinin kamuda, 200’ün de özelde istihdam edildiğini belirtti.
Yüzetürk, “300’e yakın engelli iş bekliyor” dedi.

Liderlerin kabri ziyaret edildi
Öte yandan, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’ndan oluşan bir heyet 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında bu sabah Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu, Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın mezarını ziyaret etti.


Saner: Kullanım hakkı var
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Engelsiz Yaşam Evi’nin üzerine inşa edildiği arazinin bir vatandaşa ait olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Saner, ilgili vatandaşın, arazinin tapusuna değil kullanım hakkına sahip olduğunu, konuyla ilgili yasal sürecin en erken zamanda tamamlanması için elinden geleni yapacağını dile getirdi. 
Saner, Engelliler Haftası dolayısıyla Derviş Yücetürk başkanlığındaki Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu yetkililerini kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474