banner564

Ukraynalı çete

Girne’de satış ağı oluşturan ve çeşitli türlerde 4.5 kilo uyuşturucuyla yakalanan Pakholvhak’un arından 2 suç ortağı tutuklandı

Ukraynalı çete
banner598

Suna ERDEN
Girne’de gerçekleştirilen Yapay Zeka operasyonuyla ele geçirilen 11 milyon TL değerindeki 4 buçuk kilo uyuşturucuyla ilgili Oleksii Pakholvhak’un ardından Vladyslav Alistratov ve Predein Ruslan isimli zanlılar da tutuklandı.
Tümü Ukrayna uyruklu zanlılar dün mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada 4 buçuk kilo maddenin yanı sıra Vladyslav Alistratov’un evinde de yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildiği açıklandı.
Zanlıların yapay zekayı telegram isimli uygulamada ‘müşteri hizmetleri’ niyetine kullandıkları, alıcılarla iletişimi böyle sağladıkları belirtildi.

İhbar ekimde, operasyon şubatta yapıldı
Duruşmada detayları aktaran polis, Ukraynalı çeteyle ilgili ilk ihbarı geçtiğimiz 2023 yılının Ekim ayında aldıklarını söyledi. Polis, aldıkları ihbarda yabancı uyruklu şahısların sosyal medya ve yapay zeka kullanılarak Girne bölgesinde farklı konumlara çeşitli uyuşturucu maddeler attıklarını ve fotoğrafını çekerek konumunu gönderdikten sonra, alınmasını sağlayarak satışını yaptıklarını öğrendiklerini açıkladı.
Polis, Ekim ayında takibe başladıklarını, 8 Şubat 2024’te ise operasyon düzenlediklerini söyledi.
Polis, Girne’nin Kurtuluş Caddesi’nde özel güvenlik tarafından korunan sitede kalan zanlı Oleksii Pakholvhak’un dairesine arama yapıldığını anımsattı.
Polis, Pakholvhak’un evinde bir kilo 300 gram ağırlığında mefedron, 500 gram sihirli mantar, 10 gram kokain, 10 gram amfetamin, 200 gram hintkeneviri ile kenevir yağı, 120 gram esrarlı macun,  20 gram uyuşturucu içerikli elektronik sigara likidi, 3 gram MDMA, bir kilo 800 gram uyuşturuculu çikolata bulunarak emare olarak alındığını kaydetti.  

Suç ortakları kameralardan tespit edildi
Polis, Pakholvhak'dan yapılan soruşturmada; 3 Şubat 2024 tarihinde Girne'de Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan bir markete içerisinde uyuşturucu olan 2 poşet yiyecek malzemesi bıraktığını öğrendiklerini açıkladı.
Polis, 8 Şubat 2024 tarihinde yapılan soruşturmada ve bölgede izlenen kamera görüntülerinde paketleri gelip alan şahısların Vladyslav Aistratov ve Predein Ruslan olduğunun belirlendiğini ve 2 zanlının Girne’de tespit edilerek, tutuklandığını belirtti. 

Hintkenevirli sabun da bulundu
Polis, Vladyslav Aistratov’un Girne’deki evinde yapılan aramada 2 gram a kokain, bir adet LSD türü uyuşturucu, bir adet hap, bir gram MDMA,  5 gram mefedron, 2 adet metal öğütücü, 4 gram ağırlığında tütünle karışık hintkeneviri,  bir gram hintkeneviri içeren macun, 5 gram sihirli mantar,  hassas terazi bulunduğunu söyledi. Polis,  buzdolabı içerisinde 2 farklı cam şişede yaklaşık 30 gram ağırlığında içerisinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan kenevir yağı, tuvaletteki dolapta yaklaşık 50 gram ağırlığında içerisinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan sabun bulunduğunu açıkladı. 
Polis, Predein Ruslan evinde yapılan aramada ise kanunsuz bir şey bulunmadığını açıkladı.

Analiz sonuçları bekleniyor
Polis memuru, zanlıların birer gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini açıkladı. 
Pakholvhak’un evinde bulunan maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarında tetkikte bulunduğunu, Vladyslav Alıstratov’un evinde bulunan maddelerin ise önceki gün itibariyle analize gönderildiğini söyledi. 
Polis memuru, ele geçirilen maddelerin sarılı olduğu paketler üzerinde ise parmak izi incelemesi yapılacağını ifade etti. Polis, zanlıların cep telefonlarının da DATA incelemesinin yapılacağını ifade ederek, 3 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti. 
Mahkeme talebi kabul etti. 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
VVV
VVV - 3 ay Önce

Tum ulkelerin ceteleri KKTC de. Bunlari artik temizleyin. Temiz bir ulke,temiz bir toplum istiyoruz.

ABDI KELES
ABDI KELES - 3 ay Önce

KKTC de yapilmasi gereken en onemli sey ,luks icinde yasayanlari takibe almak. Bakin bakalim o zaman nelerle karsilasacaksiniz. Bir ulke dusunun ki nufusun yuzde 70-80 i kirli para kazanmaktadir,.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474