banner564

Ülke yangın yerine döndü 

Muhtarlar Birliği Başkanı Darbaz, ekonomide yaşanan çöküş nedeniyle insanların borç yükü altında ezildiğini savundu

Ülke yangın yerine döndü 
banner598

Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz, tüm muhtarların bir araya gelerek toplantı yaptıklarını aktardı, toplumun yaşadığı ekonomik sorunlara çare üretilmesi adına çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti. Darbaz yazılı açıklamasında, ülkeyi yönetenlere seslenerek, ekonomide yaşanan çöküş nedeniyle insanların borç yükü altında ezildiği, sosyal ve kültürel anlamda bir yıkımın yaşanmasının pek de uzak bir gelecek olmadığı düşüncesinde olduklarını belirtti. Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeni ile insanların mutsuz, umutsuz ve kaygılı bir halde yaşamaya çalıştıkları, geçlerin ise yine gelecek kaygısı içerisine girmeye başladıkları ifade edilen yazılı açıklamada, “Unutmayalım ki halkımızın sorunlarını çözmek ve derdine derman olmak, onların kaygılarını ortadan kaldıracak çalışmalar yapmak sizlerin görevidir” denildi.
Hükümete, birlik ile bir an önce bir görüşme gerçekleştirmeleri yönünde çağrıda bulunan Darbaz, “gelecekten umudumuzu kesmek istemiyor ve sabırsızlıkla acil çözümler bekliyoruz” dediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 “KKTC Muhtarlar Derneği yönetim kurulu olarak, seçilmiş tüm muhtarlarımızın sesi olmak üzere, temsil ettiğimiz kitlelerin sorunlarını değerlendirmek için bir araya geldik.  
Hatırlatmak isteriz ki, kamusal alanda vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu onlarca evraka imza atmanın yanında; Merkezi Yönetim tarafından alınan kararları insanlarımıza aktarmak, yerelde yaşanan sorunlara çözüm bulabilmek için çalışmak, onların sesini merkezi yönetime aktarmak ve takibini yapmak, yeri geldiğinde de sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlemek bizlerin sorumluluğudur.
Özellikle yerelde insanlarımızın bire bir ilk temas ettiği yöneticiler olarak, yaşanılan sıkıntılara bizzat tanıklık edip ihtiyaçlarını ilk öğrenen, derdine derman arayan insanların başvurduğu ilk adres yerel yönetici olarak bizleriz.  
Bu düşünce ve sorumluluk bilinci ile hareket eden Muhtarlar olarak, ülkeyi yöneten tüm yetkililere sesleniyoruz.

Üretici ve emekçinin beli büküldü
Ülkemiz yangın yerine dönmüştür. Tüm ülkede üretmek bir sorun haline dönmüştür. Esnaf ciddi sıkıntı içerisindedir. Emekçilerin kazancı insanca yaşamalarına yetmez hale gelmiştir. Bu yangın hızla yayılmaktadır ve her geçen gün daha çok insanımız sıkıntıya girmektedir.
Nerede ise her gün yapılan zamlar üretici ve emekçilerin belini bükmekle kalmamış aynı zamanda boynunu da bükmüştür. Gündelik yaşamını idame ettirmek isteyen ve yoksullaşan insanların borçlandığını gözlemlemekteyiz.
Bu borç yükü insanları eziyor ve bu durumun neticesi olarak sosyal ve kültürel anlamda bir yıkımın yaşanmasının pek de uzak bir gelecek olmadığını düşünüyoruz.
Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeni ile insanlarımız mutsuz, umutsuz ve kaygılı bir halde yaşamaya çalışmaktadır. Geçlerimiz yine gelecek kaygısı içerisine girmeye başladı.
Bu durum insanlarımızın yalnızca huzurunu kaçırmıyor aynı zamanda öfkelendiriyor ve isyan çığlıklarını yakından ve derinden hissetmekte ve yaşamaktayız.
Başta Hükümetimiz olmak üzere tüm yetkilileri ve sorumluluk taşıyan kişileri, kısa vadede ve acilen çözüm üretmek için çalışmaya davet ediyoruz.

“Çözüm bulmak sizin göreviniz…”
Unutmayalım ki halkımızın sorunlarını çözmek ve derdine derman olmak, onların kaygılarını ortadan kaldıracak çalışmalar yapmak sizlerin görevidir.
Bu topraklarda yaşayan insanlar olarak gelecek nesillere umut dolu bir ülke ve gelecek bırakmak toplumsal varlığımız açısından bir zorunluluktur.
Gelinen noktada yaşanan gerçekler ışığında hükümete çağrımız, muhtarlar birliği ile de bir an önce bir araya gelinerek ortak akılla sorunlara çözüm bulunması elzem haline gelmiştir.
Umut dolu yarınlar ve mutluluk dolu nesiller için, bu topraklarda varlığımızın devam edebilmesi ve geleceğe umutla yürüyebilmek için, gelecekten umudumuzu kesmek istemiyor ve sabırsızlıkla acil çözümler bekliyoruz…”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474