banner564

Ülkede neler oluyor

Ercan Zengin’i öldürmek amacıyla ‘Bombalı Tuzak’ kurmakla suçlanan Orhan Cökü ve suçla bağlantılı 2 kişi ‘Yarasa operasyonuyla’ tutuklandı

Ülkede neler oluyor
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
İskele bölgesinde Ercan Zengin isimli şahsı öldürmek amacıyla ‘Bombalı Tuzak’ kurmakla suçlanan Orhan Cökü ve suçla bağlantılı 2 kişi, narkotik ekiplerinin düzenlediği ‘Yarasa’ operasyonu sonucunda tutuklanırken, tabanca, çok sayıda mermi ve patlayıcı maddeye el konuldu.
   Nefes kesen operasyon sonucunda Ercan Zengin son anda cinayete kurban gitmekten kurtulurken, küçük ülkemizde gittikçe artan şiddet olaylarına vatandaşlardan tepki yağdı.
   Aldığı bir ihbar üzerine Orhan Cökü’nün kullanımındaki aracı durduran polis, yaptığı aramada 9 mm çapında Magnum marka tabanca ile şarjörü, bir adet havai fişek tabancası ve namlusuna 30’luk fişek atabilen takılı aparat, bir adet 36’lık canlı fişek ve 20 adet 9 mm çapında, canlı kurusıkı mermi ele geçirdi.
Sorgulanan Cökü, silahları Osman Temiz ile Bayram Doğan’dan aldığını söylerken, 6 gün önce de Ercan Zengin’i öldürmek için bomba düzeneği ile tuzak kurduğunu itiraf etti.
Cökü’ün ifadesi üzerine Osman Temiz ile Bayram Doğan’da polis tarafından gözaltına alındı. 
Üç zanlı dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Balalara yerleştirdi
Duruşmada aktarılan bilgilere göre; aldığı bir ihbar üzerine Dipkarpaz girişinde pusu kuran polis, Orhan Cökü’nün kullanımındaki aracı durdurdu. 
Araçta arama yapan polis, şoför koltuğunun altında 9 mm çapında Magnum marka tabanca ile şarjörü, bir adet havai fişek tabancası ve namlusuna 30’luk fişek atabilen takılı aparat, bir adet 36’lık canlı fişek ve 20 adet 9 mm çapında, canlı kurusıkı mermi ele geçirdi.
Cökü’yü gözaltına alan polis, zanlının evinde de arama yaptı. Yapılan aramada 75 gram ağırlığında, patlayıcı barut ele geçirildi. Daha sonra polis merkezine götürülen zanlı burada sorgulandı.
Zanlı Cökü ifadesinde kurusıkı tabancayı, 2017 yılı Mayıs ayında Osman Temiz’den, havai fişek atan tabancayı ise 2018 yılı Nisan ayı içerisinde Bayram Doğan’dan aldığını itiraf etti.
Zanlı bir başka itirafında ise Dipkarpaz’da yaşayan Ercan Zengin’i öldürmek için 4 Mayıs 2019 tarihinde tuzak kurduğunu anlattı.
Zanlı Cökü, Zengin’in ambarına gizlice girip, balalara 1915 yapımı el bombanın açma koluna tel bağlamak ve germek suretiyle tuzak kurduğunu polise söyledi.
Polis, ambarda yaptığı aramada el bombası ve düzeneğini bulup emare olarak aldı.

Mesele araştırılıyor
Polis, mesele ile ilgili Cökü’ün itirafları doğrultusunda Osman Temiz ile Bayram Doğan’ı da gözaltına aldı. Cökü, Temiz ve Doğan dün tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Soruşturmayı yapan polis, alınacak ifadeler ve sorgulanması gereken şahıslar olduğunu belirtti. Polis, zanlı Cökü’nün Zengin’i öldürmeye teşebbüs ettiğini, aracında ve evinde yapılan aramada silah ile patlayıcı maddeler bulunduğunu belirterek, bunlarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü ifade etti. Polis, mahkemeden süre istedi.
Yargıç Dilşah Karayel, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, birer gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473