Ömer KADİROĞLU
Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer; Lapta’da Greatstone şirketi tarafından inşa edilen evlerden satın alan ve halen bu evlerde ikamet eden 13 İngiliz ailenin mağdur edilmesine yönelik gelişmeleri üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.
Diyalog’un sorularını yanıtlayan Gürcafer “Müteahhitler birliği olarak bizler bu insanların yanında olacağız. Bu yaşanan olay ülke prestijini tartışmasız olumsuz yönde etkiliyor” dedi.
Hükümetlerin yasal önlem almakta geç kaldığını anlatan Gürcafer şunları kaydetti:
Ekip oluşturuldu
Gürcafer, “Gelinen noktada sizler ne yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Biz bu konularda da incelemeler yapacağız. Bir ekip oluşturduk ve İngilizlerle birkaç kez toplantı yaparak bizimle birlikte süreci değerlendiriyoruz. Biz bu süreçte yardımcı olabilmek için elimizden geleni yaparak yanlarında olacağız. Gerek siyasiler, gerekse şahısla görüşmeler yaparak yapılabileceklerde neler vardır onlara bakacağız ancak gelinen noktada nereye varacağımızı bilemiyorum.
Elbette ki bu olay bizim yurt dışındaki prestijimizi çok çok sarsmıştır ve açıkçası bu olaydan utanç duyuyorum. Bundan sonra böylesi olayların yaşanmaması için uzun zamandır üzerinde çalıştığımız ve sonuna geldiğimiz garanti sigorta fonu ve sistemi projemiz vardır. Bu proje hayata geçtiği zaman bu işler çok ciddi disiplin altına alınarak bu tür olayları minimize edecek ve ülkedeki inşaat sektöründe bir devrim olacaktır.”