banner564

Uyuşturucu raporu bekleniyor

Hakkı Afşin’e çarparak ölümüne neden olan Yıltan Birkaya’nın tutukluluk süresi 2 gün daha uzatıldı

Uyuşturucu raporu bekleniyor
banner598

Lefkoşa-Gazimağusa anayolu, Haspolat köyü civarında meydana gelen trafik kazasında, 62 yaşındaki yaya Hakkı Afşin’e çarparak ölümüne neden olan 19 yaşındaki sürücü Aktan Naim Yıltan Birkaya dün üçüncü kez mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlıdan alınan kan örneğinin incelendiği, alkol tespit edilmediği, uyuşturucuyla ilgili analiz raporunun beklendiği belirtildi.  
Soruşturmayı yapan polis, kazanın 11 Haziran 2022 tarihinde saat 07.40 sıralarında Haspolat civarında meydana geldiğini anımsattı. 
Polis, yönetimindeki JR 028 plakalı salon araç ile anayolda seyreden Aktan Naim Yıltan Birkaya’nın Ergüden Tic. LTD. önlerine geldiğinde dikkatsizliği sonucu direksiyon hâkimiyetini kaybedip solda banket içerisinde yaya olarak yürümekte olan Hakkı Afşin'e çarptığını söyledi.  
Polis, yoluna devam eden Birkaya yönetimindeki aracın solda bulunan çelik bariyerlere sol yan kısmı ile çarptıktan sonra tekerlekleri üzerinde durduğunu aktardı. 
Polis, Afşin’in yolun sağında yürümesi gerekirken, solda banket içerisinde yaya olarak bulunduğunu belirtti. 
Polis memuru, kaza sonucu Hakkı Afşin’in almış olduğu yaralara dayanamayarak kaza mahallinde vefat ettiğini anımsattı. 
Polis, kazada JR 028 plakalı araçta 30 bin TL, Karayolları Dairesi'ne ait 3 adet yatay bariyerlerde ise bin TL tahmini hasar oluştuğunu söyledi.  
Polis, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde JR 028 plakalı araç sürücüsü Aktan Naim Yıltan Birkaya'dan alkol ve uyuşturucu analizi için kan örneği alındığını hatırlattı.
Polis memuru, yapılan inceleme sonucu zanlının kanında alkol olmadığının belirlendiğini açıkladı. 
Soruşturmanın devam ettiğini ifade eden polis, uyuşturucu analizi ile ilgili sonucun ise henüz çıkmadığını söyledi. 
Polis memuru, zanlının 2 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474