banner564

Üzüntü verici

Cumhurbaşkanı, iktidarı oluşturanlar ve ana muhalefetin lideri, Erenköy Mücahitlerini yalnız bıraktı

Üzüntü verici
banner598

 Abdullah SUİÇMEZ

Kıbrıs Türk Toplumunun varoluş mücadelesinin kilometre taşlarından olan Erenköy Direnişine katılan mücahitlere dün madalyaları takdim edildi. Beyaz Ev’de düzenlenen törene; 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,  TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile bazı milletvekilleri, askeri erkan, mücahitler ve  aileleri katıldı. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman’ın, Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın, Toplumcu Demokrasi Parti (TDP) Genel Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit’in, Demokrat Parti ( DP) Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın, Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün davetli olmalarına rağmen törene katılmaması mücahitleri üzdü.
Törende konuşan 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Erenköy Direnişinin Kıbrıs Türk tarihindeki önemli destanlardan birisi olduğunu söyledi. Eğitimlerini yarıda keserek yurt savunması için Kıbrıs’a geri dönen mücahitlerin hepsinin birer kahraman olduğunun altını çizen Eroğlu, şehitleri rahmetle andı, gazilere şükranlarını sundu.
Eğitimlerini yarıda bırakarak teknelerle adaya çıkan o dönemin üniversite gençliğinin yaşadıklarının, yazdıkları destanın hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini belirten Eroğlu, tarihi olaylardan ibret alınması gerektiğini kaydetti.

Mücahitler, devlet büyüklerine sitem etti
Törene katılan Erenköy Mücahitleri ve aile yakınları ise, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümet yetkilileri ve UBP Genel Başkanının törene katılmamasının kendilerini üzdüğünü ifade etti. Diyalog’a konuşan bir mücahit, “Böylesi anlamlı bir günde hem cumhurbaşkanını hem de hükümet ortaklarını aramızda görmek isterdik” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2018, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473