banner564

Çalıntı mallar bulundu

Hırsızlık yapmak için komşusunun evine giren ve 5 metre yükseklikten düşerek yaralanan İlyas Alkaya aleyhindeki soruşturma devam ediyor

Çalıntı mallar bulundu
banner598

 Alsancak’ta kaldığı sitede hırsızlık yapmak için komşusunun evine giren ve 5 metre yükseklikten düşerek yaralanan İlyas Alkaya aleyhindeki soruşturma devam ediyor. Tutukluluk süresi dolan zanlı Alkaya, ek süre talebiyle yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Duruşmada zanlının evinde yapılan aramada çalıntı olduğunu düşünülen eşyalar bulunduğunu açıklandı. 

Zanlı hakkındaki soruşturmayı yürüten polis memuru Mustafa Güneş,  İlyas Alkaya’nın 24 Temmuz günü Alsancak’ta komşusunun kaldığı apartman boşluğundan ikinci kata tırmanarak
N.Y.’ye ait dairenin banyo penceresinden içeriye girdiğini ifade etti. 
Güneş, yatak odasına kadar giren zanlı İlyas Alkaya ile göz göze gelen N.Y.’nin çığlık atması üzerine, aynı yerden kaçmaya çalışan zanlının 5 metre yükseklikten beton zemine düşerek ciddi şekilde yaralandığını dile getirdi. 

Televizyon başka bir komşuya ait
Ambulans ile Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan zanlının aynı gün hastaneden taburcu edilmesinin ardından gözaltına alındığını kaydeden Güneş, zanlının evinde arama yapıldığını ifade etti. Zanlının, evinde yapılan aramada tespit edilen birçok eşya ile ilgili makul bir izahat veremediğini, evde bulunan bir adet televizyonun ise aynı site içerisinde ikamet eden başka bir ev sahibine ait olduğunu kaydeden Güneş,  televizyonun söz konusu şahsa ait ikametgâhtan çalındığının da ortaya çıktığını sözlerine ekledi. 
Güneş, alınan tutukluluk süresinde zanlının evinde mahkeme emri ile arama yapıldığını söyledi. 

Evi depo gibi
Polis Memuru Güneş evde yapılan aramada ,1 adet canlı mermi, 1 adet canlı av fişeği, 1 adet boş mermi kovanı, 1 adet 12 kalibrelik av fişeği kartuşu, 2 adet Samsung marka cep telefonu, 1 adet Sony Cyber-Shot marka kamera, 1 adet Osse marka güneş gözlüğü, 1 adet Nike marka mavi renk sırt çantası ve içerisinde 4 şişe viski ve bir adet televizyon bulduklarını söyledi.
Meseleyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini, bölgede son zamanlarda birçok faili meçhul ev açma meselesi gerçekleştiğini ifade eden Güneş, zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474