banner564

Verimli bir  görüşme oldu

Tatar ve Sydney’de Federal Milletvekili Dai Le, Avustralya ile ikili ilişkiler ve Kıbrıs meselesini ele aldı

Verimli bir  görüşme oldu
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sydney'deki temasları kapsamında Avustralya Federal Milletvekili Dai Le ile bir araya geldi. 
Verilen bilgiye göre, Avustralya ile ikili ilişkiler ve Kıbrıs meselesiyle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Tatar, Sydney'de düzenlenen festivale de katılan Milletvekili Le ile görüşmekten memnuniyet duyduğunu, kendisiyle faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıslı Türklerin Avustralya'da farklı alanlarda başarılar elde ettikleri belirterek, “Buradaki Kıbrıslı Türkler, 1940’larda ilk gelişlerden sonra Avustralya'da özellikle inşaat sektörüne ve ülke ekonomisine katkı sağlanmasında rol oynadılar” dedi. 
Görüşmede, Avustralya ile karşılıklı bağların arttırılması, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve Avustralya’da yaşayan Kıbrıs Türklerinin, KKTC ile olan ulaşım ve diplomatik hizmetlerin nasıl iyileştirilebileceği konuları değerlendirildi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs sorununun müktesep haklarımıza, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statümüzün kabulü temelinde gerçekçi ve sürdürülebilir bir çözüme yönelik yeni vizyonunu ve pozisyonunu da görüşmede ortaya koyduğunu belirtti.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 ay Önce

Avustralya’lara gidip de Boşuna Kürek çekmeyelim Avustralya’nın Kanguruları bile KKTCyi tanımaları mümkün değildir ?

Unit tosun
Unit tosun - 2 ay Önce

KKTC yi artik tanitmaya geek kalmadi.Ne de olsa dunyanin dort bir yanindaki karapara sahipleri artik bizi cok iyi taniyorlar ve yatirimlarini bize yapiyorlar.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473