banner564

Yeni havayolu şirketi için işadamları ortak olacak

KTHY’nin kapanmasıyla birlikte ulaşımda sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Bakan Sucuoğlu, yeni havayolu şirketi kurmak için çalışma yapıldığını belirtti

Yeni havayolu şirketi için işadamları ortak olacak
banner598
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, World Travel Market (WTM) Turizm Fuarı’na katılmak üzere gittiği Londra’da Kıbrıs Türk sivil toplum dernekleri ve Türk basınının temsilcileriyle bir araya geldi.
Sucuoğlu, KTHY’nin kapanması ile ulaşımda yaşanan sıkıntıların aşılması amacıyla özel hava şirketi kurulması için çalışmalar olduğunu, iş adamları ortaklığında kurulması düşünülen havayolunun şu anda görüşülüp tartışıldığını söyledi.
Bakan Sucuoğlu İngiltere pazarının KKTC açısından çok önemli olduğunu, bu pazarın daha fazla büyümesi için tanıtma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
İngiltere’de bulunan tur operatörleri ile önümüzdeki haftalarda bir toplantı gerçekleştireceğini belirten Sucuoğlu, reklam kampanyasının İngiltere bacağında daha fazla ve daha etkin reklamların hazırlık çalışmasını yapacaklarını ifade etti. 

“Amacımız yatak kapasitesinin artırılması”
Amaçlarının önümüzdeki yıllarda yatak kapasitesinin artması ve turist sayısının istenilen düzeye çıkması olduğunu dile getiren Sucuoğlu, “35 bin yatak, 3 milyon turist KKTC ekonomisini ayakta tutmaya yetecektir” dedi.

“Biz Türk insanını onlar da bizi yeterince tanımıyor”

Kıbrıs kökenli sanatçıların tanıtıma ne şekilde katkı yapabileceklerini görüşeceklerini de dile getiren Sucuoğlu, “Niyetimiz 2016 da Türkiye’de Kuzey Kıbrıs yılı ilan etmekti, ancak süremiz kısa. Bunu gerçekleştiremezsek tanıtıma büyük önem vereceğiz. Biz Türk insanını, onlar da bizi yeterince tanımıyor” dedi. 

“İngiltere’deki reklamlar artırılacak”
Sucuoğlu, İngiltere’deki KKTC reklamlarının ve tanıtımlarının artırılacağını söyledi.
KKTC’ye düzenlenen charter seferler için yeni destinasyonlar açmak istediklerini de vurgulayan Sucuoğlu, turizmin gelişip, gelirlerin artması için çalıştıklarını belirtti.
Sucuoğlu, Türk Hava Yolları (THY) ile görüştüklerini ve yeni seferlerin konması yönünde talepleri olduğunu ifade etti.
World Travel Market turizm fuarına katılmak üzere Londra’da bulunan Bakan Sucuoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’i ziyaret etti. 
Turizm Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, ziyarette Sucuoğlu’na KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ile Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Şube Amiri Pembe Kanatlı eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2015, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473