banner564

Güneyin turizmine doping

İsrail, Lübnan, Rusya gibi ülkelerden düğün için Larnaka’ya gelenlerin sayısı artıyor

Güneyin turizmine doping
banner598

  Larnaka’daki düğün turizminin, koronavirüs pandemisi yüzünden geçirdiği iki kötü yılın ardından toparlandığı ve bu yılın sonuna kadar 2019 rakamlarına ulaşılmasının beklendiği haber verildi.

   Güney Kıbrıs genelindeki resmi nikâhların yüzde 15’inin geleneksel olarak Larnaka’da kıyıldığını ve Larnaka’nın İsrail, Rusya ve Lübnan’dan çiftlere nikahları için ev sahipliği yaptığını yazan    Fileleftheros gazetesi, pandemi sırasında uygulanan kısıtlayıcı önlemler sırasında, Larnaka Belediyesi tarafından kıyılan resmi nikahlarda büyük azalma yaşandığını belirtti.
   Larnaka Belediyesine bağlı resmi Nikâh Dairesinin gazeteyle paylaştığı verilere göre, Larnaka’da 2019 yılında 1100, 2020 yılında 304 ve 2021 yılında 716 resmi nikâh kıyıldığını kaydeden gazete, bu yıl şu ana kadar ise yaklaşık 300 resmi nikâh kıyıldığını ifade etti.
   Önümüzdeki yaz ve sonbahar dönemi göz önüne alındığında kentte kıyılacak resmi nikâhların bini aşması ve 2019 seviyesinde hareket etmesinin beklendiğini yazan gazete, pandemi öncesi dönemde Güney Kıbrıs’ın tamamında yılda yaklaşık 8 bin resmi nikâh kıyıldığını ve düğün turizminin Rum ekonomisine katkısının yaklaşık 110 milyon Euro civarında olduğunu ekledi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Yapın altyapınizi büyütün ercani hızlı feribot ları işletmeye alın kaldırın TC vatandaşlarına gümrüğü TC ile gumrukleri kaldırın millet antalyadan bıktı TC den gelecek turist patlatır Alanya büyüklüğündeki KKTC yi yok ama olmaz palikarya olsun da çamurdan olsun kumarhane dışında turistik tesis acin

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473