banner564

‘Et krizi’ büyüdü

Hayvan üreticilerine destek amacıyla sendikalar pazartesi günü genel greve gidecek

‘Et krizi’ büyüdü
banner598

Ömer KADİROĞLU-Hamit ER

Lefkoşa’da araçlı eylem başlatan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ve sendikalar gerçekleştirdiği toplantı sonrası Pazartesi saat 11.00’de “genel greve” gideceklerini açıkladı.
Hayvan üreticilerinin Başbakanlık önünde gerçekleştirdiği eylem dün de devam etti.
Üreticiler, Başbakanlık ve Ulaştırma Bakanlığı önüne gübre döktü, lastik yaktı ve karpuz attı.
Hayvan üreticilerinin Başbakanlık önünde gerçekleştirdiği eylemin 5’inci gününde polis, hem traktörlere hem de basın çalışanlarının araçlarına trafik cezası kesti, tansiyon yükseldi.
Bir süre yaşanan gerginliğin ardından üreticilerle sendikalar toplantı gerçekleştirdi.  Toplantı sonrası yapılan açıklamada Pazartesi saat 11.00’de “genel greve” gidileceği belirtildi. Yapılan istişarelerde de uzlaşı sağlanamadığından hayvancılar ile bazı sendikalar pazartesi günü saat 11.00'de Başbakanlık önünde eylem yapacağını duyurdu. Üreticilerin bugün ve yarın eylem yapmayacağı ancak pazartesi günü gerçekleştirilecek grev için hafta sonu araçlarını Başbakanlık önüne getireceklerini bildirdi.
Naimoğulları: Güçlü şekilde hazırlanacağız
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, pazartesi günü saat 11.00’de Başbakanlık önünde  yapılacak eylem için en güçlü şekilde hazırlanacaklarını belirtti. 
“Başbakanlık önünde genel grev ve eylem kararımızı uygulayarak, o gün Lefkoşa’yı kilitlemek istiyoruz” diyen Naimoğlulları, açıklama sırasında yanlarında olmayan KOOP-SEN, DEV-İŞ, TÜRK-SEN ve Çiftçiler Birliği’nin de eyleme destek vereceğini söyledi.
Bengihan: Kaybedecek bir şeyimiz kalmadı
KTAMS Başkanı Güven Bengihan ise toplumsal dayanışma mesajı vererek, eylem ateşini yakan hayvancılara dayanışma göstermenin toplumsal sorumluluk olduğunu vurguladı. “Kaybedecek bir şeyimiz kalmadı” diyen Bengihan, ülke için gaile çeken herkesi pazartesi günü eyleme çağırdı.

Serdaroğlu: Öncülük yapacağız
Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) ve Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, pazartesi günü toplumun bir sınav vereceğini, sendikaların da bunun öncülüğünü yapacağını kaydetti. Serdaroğlu, pazartesi Başbakanlık önünde olacaklarını söyledi ve toplumu da desteğe çağırdı.
Serdaroğlu, soru üzerine, Kamu-İş olarak oy birliğiyle pazartesi için tam gün grev kararı aldıklarını duyurdu.
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Genel Sekreteri Tahir Gökçebel ise ülkede varoluş kavgası verildiğini belirtti ve hayvancının yanında olacaklarını söyledi.
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Ahmet Tuğcu da, konuşmasında tüm parti, sendika ve sivil toplum örgütlerini Başbakanlık önüne çağırdı.
Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya ise, hükümetin halka “ne olduğu belirsiz” et yedirmeye çalıştığını savunarak, “Pazartesi görüşmek üzere.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2024, 10:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 3 hafta Önce

Hepiniz saçmalıyorsunuz!!!!!! İthal et dünyanın her yerinde var. Türkiyede de var ithal et donmuş. Ne var yanii bunda... siz kendinizi ne zannediyorsunuz arkadaşlar ???? Burası bir ülke....sizin mandıranız değil !!!!!!!

Mağusalı
Mağusalı - 3 hafta Önce

Ben ucuz ve bütçeye göre et istiyorum. Beni sendikaların siyasi çıkarları ilgilendirmiyor.

Magusalı
Magusalı - 3 hafta Önce

Denge ithal et ile sağlanacaksa tamamen serbest bırakışmalı. Yoksa kaçakçıların işine yarayacak.

Omer
Omer - 3 hafta Önce

Yapmayin hukumute ithal et konusunda bir sans verin

Bakin ercan havalimanindada grev olavakmis
Yazik degilmi yolculuk yapan insanlarin sucu ne
10 bin tl verip ucak biletine yolculuk yapanlarin gunahi neee

El sen de olacakmis
Umarim gecen seneki gibi elektrik kesmessiniz

Hak aramak insan magdur etmek degildir
Yapmayin insanlar magdur olsa sizi sikayet etse ne olacak
Yapmayin

Turkish Power
Turkish Power - 3 hafta Önce

KKTC de kamu isci ve memurlara calismayi uretmeyi yan gelip yatip belesten gecinmemeyi ogretmedikten veboyle havalarda gezip kendilerini ingiliz asilzadesi sanma huyundan vazgecirip thatcher gibi rot balans ayari vermeden hicbir ilerleme olmaz varip baris kuvvetleri komutanligina haber cerelim heman

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473