Lefkoşa’da Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından ülkede kaçak kaldıkları tespit edilen Joseph Damola Sowemmımu, Tunmise Joseph Ajeıgbe ve Ebenezer Oluwaseun David mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar hakkında 8 gün ek tutuklama emri alınırken, ihraç işlemlerinin başlatıldığı açıklandı.
Polis memuru; 24 Ağustos 2025’te saat 10.00 sıralarında Küçük Kaymaklı Haydar Bey Sokak’ta devri-ye sırasında zanlıların tespit edildiğini aktardı. Polis, yapılan muhaceret kontrolünde, Sowemmı-mu’nun 23 Eylül 2023’ten itibaren 701 gün, Ajeıgbe’nin 30 Eylül 2024’ten itibaren 328 gün, David’in ise 30 Eylül 2023’ten itibaren 694 gündür KKTC’de izinsiz ikamet ettiğinin belirlendiğini açıkladı. Polis, zanlıların suçüstü tutuklandığını ve soruşturma başlatıldığını kaydetti.
Polis, 24 Ağustos’ta mahkemeye çıkarılan zanlılar için ilk etapta 3 günlük tutukluluk emri alındığını, bu süre zarfında Muhaceret Şubesinden teyit alındığını ve Sivil Muhaceret Dairesi ile ihraç işlemleri için yazışmaların sürdüğünü açıkladı. Polis, işlemlerin tamamlanmadığını belirterek 8 gün ek tutukluluk talep etti. Mahkeme; zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.
İşlemler sürüyor
Ülkede kaçak kaldıkları tespit edilen Sowemmımu, Ajeıgbe ve Oluwaseun David ihraç edilecek
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Girne Aile Mahkemesi
Gazimagusa Kaza Mahkemesi Tereke ilanı 20/25
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

