banner564

Keçiler şehre indi

Et ithalinden vazgeçilmesini isteyen hayvan üreticilerinin Başbakanlık önünde başlattığı eylem devam ediyor

Keçiler şehre indi
banner598

Ömer KADİROĞLU
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin hükümetin hayvancılık politikalarını protesto etmek için Lefkoşa’da düzenlediği eylem devam ediyor.
Başbakanlık önündeki eylemin dördüncü gününde balya yakmaya devam eden üreticiler, eyleme keçi de getirdi. Başbakanlık önüne karpuz bırakan eylemciler, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı binasına ise yumurta ve karpuz attı.
Eyleme, CTP Milletvekili Fide Kürşat, MDP Başkanı Buray Büsküvütçü ve eski bakanlardan Serdar Denktaş da gelerek, destek belirtti.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, “Bizim derdimiz hayatı pahalı ettirmek değil, üretimi devam ettirebilmektir” diyerek, üreticilerin girdi maliyetleri altında ezildiğini kaydetti.
Naimoğulları basına yaptığı açıklamada, medyadaki bazı kişilerin hayvan üreticilerini eleştirdiğini kaydederek, “Bizim derdimiz ortalığı kırıp, dökmek değil. Üreticiyi tahrik etmeyeceksiniz, üretici de demirleri orayı burayı kırmayacak” dedi.
 “Hayvancı acımasız eylem yapıyor” söylemini de eleştiren Naimoğulları, “Bizim kimseye acıyacak durumumuz yoktur, biz geçim derdindeyiz ve hükümetin duyarsızlığını ortaya koyuyoruz” dedi.
İthal et getirilmesinin durdurulması gerektiğini yineleyen Naimoğulları, ihtiyaç varsa Hayvancılar Birliği ve Kasaplar Birliği ülkenin ihtiyacını karşılayacak ithal eti getirebileceğini belirtti.
“Hayvancı destek alıyormuş. Destek vermeyin, maliyeti ne ise ortaya koyun” diye konuşan Naimoğulları, üretim planlaması yapılmasını, alım garantili üretim modeli yaratılmasını talep etti. Üreticinin talebe göre üretim yapmak istediğini dile getiren Naimoğulları, “Bu maliyetlerle üretim yapılamıyor” dedi.

Serdaroğlu: Kamu-İş, genel greve gidecek
Hür İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu ise, Kamu-İş’in, personel eksikliği nedeniyle Toprak Ürünleri Kurumu’nda (TÜK) grev koyduğunu hatırlatarak, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı’nın 15 Mayıs’a kadar süre istemesinin ardından sorunun çözülmesi için Bakanlık ile protokol imzalandığını anlattı.
İmzaya sahip çıkılmadığını savunan Serdaroğlu, bu sırada Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na geçici istihdam yapıldığını ileri sürdü. Serdaroğlu, Kamu-İş’in pazartesi günü TÜK’ün tüm şubelerinde genel greve gideceğini açıkladı.


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish Power
Turkish Power - 3 hafta Önce

Eceli gelen artik kktc deki kendini bilmez cagdisi sendikalarin belini kirma zamani gelmis aynen demir lady teacher gibi davranilmsli bu ortacag belesci tc ve ab den gecinmeli sistem son bulmali

Ck
Ck - 3 hafta Önce

Hayvanların ne işi var o kaosun içinde!!!!!
Hükümetin sözünden dönmemesi ve et ithal etmesi gerek!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473