Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, hükümetin 70 kişiyi kamuya sınavsız-münhalsiz istihdam etme girişiminde bulunduğunu ileri sürerek, bu durumun ülkedeki adalet ve liyakati ortadan kaldırdığını söyledi.
Mine Atlı yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa ve ilgili yasalara göre; kamuya her istihdamın öngörülen sınav ve münhallerle yapılması gerektiğini hatırlatarak, bunun, ülke insanının ve gencinin kendi topraklarına olan güveninin sağlamlaşması, adaletin işlediğini görmesi ve kendi yurduna sarılması için elzem olduğunu kaydetti.
Ara seçimlere kısa süre kala atıldığını belirttiği adımı eleştiren Atlı, “En iyi okulları bitiren, işinde ve alanında uzmanlaşan hem kendisi hem yurdu ve belki de dünya için büyük işlere imza atacak olan yurttaşlar, buna rağmen kamuya girmenin tek koşulunun ‘torpil’, tek kriterin de ‘yandaş olmak’ olduğunu gördüğünde bu ülkede duracak mı? Beyin göçü dediğimiz şeyin en temel sebebi işte bu yağma düzenidir” dedi.
Liyakat ortadan kaldırıldı
Atlı, hükümetin 70 kişiyi kamuya sınavsız-münhalsiz istihdam etme girişiminde bulunduğunu ileri sürdü
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

