Ömer KADİROĞLU
Mutluyaka Muhtarı Buran Dirensoy’a ait mandıradan 20 kuzu çalındı. Kurban Bayramına bir aydan az bir süre kala çalınan 100 bin lira değerindeki 20 kuzuyu bulmak için soruşturma başlatıldı.
Hayvanları yedirmek için dün sabah Mormenekşe-Mutluyaka arasında bulunan mandırasına giden Buran Dirensoy, kapıya bağladığı çinkonun yerinde olmadığını fark etti.
Dirensoy, daha sonra ayrı yerde bulunan kuzuların yerinde olmadığını görünce durumu polise bildirdi. Diyalog’a konuşan Muhtar Dirensoy, çalınan kuzuların çoğunun kurbanlık olduğunu söyledi. Maddi zararının 100 bin lira olduğunu dile getiren Dirensoy, yaşananları Diyalog’a anlattı.
Dirensoy şunları söyledi:
“Hava yağışlı olduğu için hayvanlarımızı dışarıya otlamaya çıkarmadık. Akşamüzeri saat 17.00 sıralarında babam hayvanları yemleyip mandıradan ayrıldı. Sabah hayvanlara bakmak için saat 05.30 mandıraya gittiğimde kapının üzerine bağladığım çinkonun yerinde olmadığını fark ettim. Daha sonra ise ayrı bölümde tuttuğum kuzuların yerinde olmadığını gördüm. Mandıramızın bulunduğu bölge tenha bir yer ve bu nedenle rahatça 20 kuzuyu çalıp gittiler. Bu hayvanları kurban bayramında satmak için tutuyorduk. 8-10 tanesi kurbanlık olabilecek durumdaydı.
Polise bilgi verdik, bölgede daha önce böyle olaylar yaşanmamış olsa da yaklaşık bir hafta önce civar köylerde yaşandığını duymuştuk. Çalınan hayvanlarımızın yaklaşık maliyeti 100 bin TL civarındadır.”
Maddi zarar 100 bin lira
Kurban Bayramı’na bir aydan az süre kala Mutluyaka Muhtarı Dirensoy’a ait 20 kuzu çalındı

YORUM EKLE
YORUMLAR
SAYFALARTüm Sayfalar
GAZİMAĞUSA MAHKEME 27.08.2025 TEKERE
GAZİMAĞUSA MAHKEME 27.08.2025
GÜZELYURT MAHKEME 19.08.2025
11.07.2025 MAHKEME
TEKERE 14.05.2025
MAHKEME 07.05.2025
GİRNE MAHKEME - 12.04.2025
İSKELE MAHKEME 07.04.2025
MAHKEME 21.03.2025
TEKERE
TEKERE İLANI
MAHKEME - BOŞANMA
İLAN
TEREKE İLANI
MAHKEME 2
MAHKEME
BOŞANMA-VELAYET
İLAN
Gazimagusa ilan
SIRADAKİ HABER
Vay be benim kıbrısım ne hale gelmiş