banner564

Önce F16’lar vurdu

Fırat’ın doğusuna yönelik ‘Barış Pınarı’ harekatı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla başladı

Önce F16’lar vurdu
banner598

 Günlerdir hazırlıkları yapılan Fırat’ın doğusuna harekât resmen başladı. 

‘Barış Pınarı Harekatı’nın başladığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter'dan duyurdu. YPG hedeflerinin vurulmasıyla başlayan harekatta F-16'lar 30 kilometre derindeki terör hedeflerini yok etti.F -16'lar 30 kilometre derindeki terör hedeflerini vurdu.
 Gece saatlerinde kara harekâtı da başladı. Askeri kaynaklar Resulayn ve Tel Abyad'da 40 koldan giriş yapıldığını bildirdi. 
Harekâtın iki aşamalı olması ve Resul Ayn ile Tel Abyad'ın kontrol altına alınması hedefleniyor

Erdoğan duyurdu
Fırat’ın doğusuna yönelik harekât, dün saat 16.00'da başladı. Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat'ın doğusuna yönelik harekatı, Resulayn'daki YPG hedeflerinin vurulmasıyla başladı. 
F-16'lar 30 kilometre derindeki terör hedeflerini vurdu. 
Risk oluşturan unsurların temizlenmesinin ardından asker karadan giriş yapacak. 
Barış Pınarı adı verilen harekâtın başladığını Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter'dan duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını "Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir" sözleriyle duyurdu. 
Erdoğan şunları kaydetti:
Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye'yle birlikte olan tüm yerel destek unsurlarına muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Liderlere bilgi verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak bilgi verdi.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u da kabul eden Erdoğan, Şentop’a harekat ile ilgili bilgi verdi.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da harekatla ilgili olarak "Barış Pınarı Harekatı, Fırat’ın doğusunda barış ve istikrarı, Suriyelilerin güvenle evlerine dönmelerini sağlayacak" açıklaması yaptı.

30 kilometre derinliğe kadar girildi
Harekat kapsamında Türk savaş uçakları, harekat kapsamında Fırat nehrinin doğusunda 30 kilometre derinliğe kadar girerek terör örgütü YPG/PKK hedeflerini vurdu.
Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri, savaş uçaklarınca bombalandı.
Bombardımanda Resulayn ilçesi ve bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki terörist unsurlar da vuruldu. Teröristlerin F-16'ların görüşünü engellemek yaktığı lastikler nedeniyle gökyüzünü siyah dumanlar kapladı. 

Kara harekâtı da başladı
Milli Savunma Bakanlığından, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusuna kara harekatının başladığı bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığının Twitter adresinden yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusuna kara harekatına başladı." ifadeleri kullanıldı.

Harekâtın iki ana merkezi
Harekatın iki aşamalı olması ve Resul Ayn ile Tel Abyad'ın kontrol altına alınması hedefleniyor. Bu anlamda Akçakale ve Ceylanpınar harekatın iki ana merkezi olacak. Harekat öncesinde sınır bölgesine büyük çapta sevkiyat yapıldı. Bölgeye Denizli, Tunceli, Sarıkamış, Sakarya, Siirt, Bolu ve Kayseri komando tugaylarından 5 bin kişilik birlik sevk edildi. Zırhlı birliklerden de takviye gerçekleştirildi. 

SMO birlikleri de bölgede
Fırat'ın batısından taşınan Suriye Milli Ordusu'na bağlı birlikler de bölgeye taşındı. Sayılarının birkaç bini bulduğu belirtiliyor. Çalışmalar bittikten sonra harekatın icra aşamasına geçilecek.

Bakan Akar: İntikaller, hazırlıklar sürüyor
Bu arada Milli Savunma Bakanı Akar, Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon hazırlıkları hakkında "Harekatla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İntikaller, hazırlıklar sürüyor" dedi. Fırat’ın doğusuna yönelik olası harekattaki hazırlıklarda gelinen son durum hakkında konuşan Akar, şunları söyledi:
"Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte, intikaller, hazırlıklar sürmekte. Bunları da komutan arkadaşlarımızla birlikte yakinen takip etmekteyiz. Ancak bugünkü yaptığımız faaliyet de önemli bir faaliyet. Mazisi şan ve şerefle dolu kartal yuvası Harp Okulu’nun 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış töreni var. Harbiyelilerle birlikte olacağız, onlarla yemek yiyeceğiz, sohbet edeceğiz, bu önemli günü birlikte kutlayacağız.” 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2019, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474