banner564

Hükümete mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütünün yandaşlarını vatandaşlıktan çıkartmak dahil gereken tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız” dedi

Hükümete mesaj
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatlar buluşmasında konuşarak "Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartmak dahil gereken tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız. Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamazlar" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avukatlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda avukatları kabul etti. Kendisini ziyaret eden avukatlara hitap eden Erdoğan, barolar başta olmak üzere meslek kuruluşlarının seçim yöntemlerinin değiştirilmesine ihtiyaç olduğunu belirterek "Ülkemizin içinden geçtiği kritik süreç, her türlü ayrışmayı bir kenara bırakarak bir ve beraber olmamızı ortak hedeflerimiz doğrultusunda kenetlenmemizi gerektiriyor. Meslek kuruluşlarının önemli bölücü maalesef bu konuda çok iyi bir imtihan vermedi. Çok iyi bir imtihan da vermiyor. Bunun için barolar başta olmak üzere meslek kuruluşlarının seçim yöntemlerinin değiştirilmesine ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Barolarda ve diğer meslek kuruluşlarında tüm farkı görüşlerin ifade edebilmesine, farklı seslerin kendilerini duyurabilmelerine imkan sağlayacak çoğulcu bir yapıyı tesis etmeliyiz. Meslek kuruluşlarının belirli menfaat gruplarıyla belirli ideolojilere mensup kesimlerin tasallutundan kurtarılması en az bu mesleklerin kendileri kadar önemlidir. Çok sesliliğe imkan veren bir yapıya kavuşturulmaları halinde meslek kuruluşlarının hem itibarlarının artacağı hem de temsil güçlerinin yükseleceği açıktır. Hükümetin ve Meclis'in de üzerine düşenleri süratle yerine getirmesiyle bu meselenin içinde bulunduğumuz yıl bitmeden çözüme kavuşturulması mümkündür. Bu doğrultuda atacağınız tüm adımlarda yanınızda olduğumu özellikle belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

"Yıllar sonra kan ve can pazarı kurdular"
7 Haziran seçimleri üzerinden 'paralel yapı' iddialarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu yöntem tutmayınca daha sinsi, daha ince planlanmış, kaleyi içeriden fethetmeye yönelik bir operasyonun düğmesine basıldı. Paralel ihanet çetesi harekete geçirilerek şahsımla birlikte bu ülkenin tüm büyük projelerini, yatırımlarını hedef alan bir saldırı başladı. Ama burada işin içinde millet yoktu. Öyle olunca Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle biz hamdolsun bu saldırıyı da boşa çıkardık. Yine durmadılar. Önce tüm güçleriyle bölücü terör örgütünün güdümündeki partiye destek verip meşreplerine ve hedeflerine uygun bir siyasi aktör üretmeye çalıştılar. 7 Haziran seçimlerini herkes bu partinin zaferi gibi gördü. Ama aslında yaşanan büyük bir hezimetti. Çünkü çok daha farklı, keskin bir sonuç hedefleniyordu. Olmayınca da bu defa en aşağılık, en insanlık dışı yöntemi devreye soktular. Yıllar sonra yeniden ülkemize bir kan ve can pazarı kurdular. Bölücü terör örgütü temmuz ayından itibaren eylemlere başladığında işin gerisinde yıllar süren bir hazırlığın örgütün kapasitesini ve zekasını çok aşan bir planlamanın bulunduğunu gördüm. Bunu arkadaşlarımla da paylaştım."

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473