banner564

'Kıbrıs'ta diyalog başlatmaya hazırız'

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Borrell ile Ankara'da gerçekleşen görüşmenin ardından ortak açıklama yaparak, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konusunda bir tıkanma olduğunu, bunun sebebinin Türkiye olmadığını belirterek, Türkiye olarak ve KKTC olarak paylaşmaya varız, diyalog başlatmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

'Kıbrıs'ta diyalog başlatmaya hazırız'
banner598

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell ile Ankara'da gerçekleşen görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, 'Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konusunda bir tıkanma görüyoruz. Bunun da sebebi biz değiliz. Türkiye bir garantör ülke olarak Kıbrıs Türk halkının haklarını korumakla mükellef. Biz hep başından beri diyoruz ki Türkiye olarak ve Kıbrıs Türkleri olarak, KKTC olarak paylaşmaya varız, diyalog başlatmaya hazırız. Yeter ki burada hakkaniyet ölçüsünde paylaşmayı bilelim, öğrenelim. Başka da bir derdimiz yok. Bu konularda neler yapabileceğimizi sayın Borrell ile konuştuk. Baştan dürüst açık konuşalım ki, birbirimizi aldatmış olmayalım. Sorunları da o zaman daha iyi çözebiliriz.’ denildi


 

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2020, 17:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Aziz M Kent
Aziz M Kent - 4 yıl Önce

Sag olsun Turkiyemiz biz her zaman durustce Cozum isterken karsimizdakiler bizimle alay etmekten hic geri kalmadilar saygilarimla

Op.Dr.İlkan Ertuğ
Op.Dr.İlkan Ertuğ - 4 yıl Önce

Rumlar'ın yerlerinde,Ben olsam,Türklere yaşam hakkı bile tanımam.Nasıl olsa,Türkler'in seçtikleri hep vermek derdinde.Gelen verdi,giden verdi.Vermeyen kalmadı.Nasıl olsa her gelen veriyor.Gelecek olan da verecek.Sonunda Türk Devleti bitirilecek.Seçenlere de Seçilenlere de yazıklar olsun.

Op.Dr.İlkan Ertuğ
Op.Dr.İlkan Ertuğ - 4 yıl Önce

''Barış Engellenemez''diyenler de,Millîyetçi geçinenler de akıllanmadılar gitti.Tamamen esaret altına girilmediği sürece anlaşma olmaz.Karpaz'daki Özgür Eşşekler bile anladılar.Sizler niye anlamazsınız.Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne sahip çıkınız.Başka yol yok.

Op.Dr.İlkan Ertuğ
Op.Dr.İlkan Ertuğ - 4 yıl Önce

1974'teki Barış Harekâtı ile Kıbrıs'a barış geldi.Tadını çıkarınız.Ölüm korkusu yok.Köyler basılacak diye derdiniz yok.Toplu Katliamlar yok.Aklınız da mı yok.Bizim gençliğimiz mevzilerde geçti.Bugünlerin kıymetini biliniz.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473