banner564

200 milyon daha gelecek 

Avrupa Yatırım Bankası, Güney Kıbrıs’ın 500 milyon Euro’luk programına onay verdi

200 milyon daha gelecek 
banner598

Güney Kıbrıs’ta bulunan Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Werner Hoyer’in, 500 milyon Euro’luk programa onay verdiği, bunun devamının geleceği bildirildi.
   Alithia gazetesi, Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Werner Hoyer’in, Rum Maliye Bakanı Konstantinos Petridis ile bir araya gelerek bir dizi konuyu ele aldığını yazdı.
   Habere göre Rum Maliye Bakanı Konstantinos Petridis, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın,  GSYH’nın yüzde 1.5’ine denk gelen projelerin finanse edilmesi bakımından Avrupa Yatırım Bankası’nın hissedarları olan ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldığını ifade etti. 
   Petridis, Avrupa Yatırım Bankası tarafından 500 milyon Euro değerinde programın onaylandığını, yıl sonuna kadar da 200 milyon Euro değerinde başka projelerin de onaylanmasının beklendiğini söyledi. 
   Petridis açıklamasında ayrıca Avrupa Yatırım Bankası’nın, Güney Kıbrıs için stratejik bir müttefik, güvenilir bir ortak, güvenilir bir Avrupa kurumunu teşkil ettiğini belirtti. 
   Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Hoyer ise açıklamasında, karantina döneminin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdiğine dikkat çekti ve bunun da; Güney Kıbrıs’ı ilgilendiren konulardaki hassasiyetleri gösterdiğini belirtti. 
Gazete, Hoyer’in Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile bir araya geldiğini ve Güney Kıbrıs’tan aldığı güçlü destekten dolayı da Avrupa Yatırım Bankası’nın duyduğu minnettarlığı ilettiğini yazdı.
Hoyer, Güney Kıbrıs’ın Avrupa Garanti Fonu’na katılmayı imzalayan ilk ülke olduğuna da dikkati çekti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473