banner564

AKEL başardı

Türkiye’nin, Maraş’taki faaliyetlerini kınayan bildiriyi Kıbrıs ve Avrupa’dan 45 parti imzaladı

AKEL başardı
banner598

  Rum Komünist AKEL’in organizasyonuyla geçtiğimiz Pazar günü Derinya’da düzenlenen “Çözüm ve Yeniden Birleşme İçin Yürüyoruz” sloganıyla düzenlediği etkinlik Rum basınında geniş yer aldı. Yayınlanan haberlerde, AKEL’in öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde ortak bir bildiri yayınlandığı ve Türkiye’nin Maraş’taki faaliyetlerini kınayan bu bildiriyi 45 siyasal partinin imzaladığı belirtildi.

   Fileleftheros gazetesine göre AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu, yürüyüş sırasında Derinya’daki Kültür Merkezi’nde yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununun en kötü dönemde bulunduğunu ifade etti.
   Stefanu, çıkmazdan çıkışın ve Kıbrıs sorununun çözümünün sağlanması için sadece Türkiye’nin ve “yasa dışı işgalin” suçlanmasının yeterli olmadığını, Kıbrıs Rum tarafının durumu yönetmesi ve hangi inisiyatifleri üstlenmesi gerektiğini ortaya koyması gerektiğini belirtti.
   Anastasiadis’e de eleştiriler yönelten Stefanu, icraatları ve yeni fikirler ortaya atması nedeniyle Anastasiadis’i eleştirdi ve bunların temel görüş birliklerini geçersizleştirdiğini ayrıca müzakerelerin kaldığı yerden devam etmesine ilişkin pozisyon ile de çatıştığını ifade etti.

Martin Schirdewan’ın konuşması

   Alithia gazetesine göre Avrupa Parlamentosu Sol Grubu-GUE/NGL Eş Başkanı Martin Schirdewan ise “Kıbrıs’ın geleceğinin bölünmüşlük değil barış ve refah olduğunu” söyledi.
   Haravgi gazetesine göre Schirdewan, Avrupa Birliği’nin, aday ülke olarak Türkiye’ye, “çözümü engellemeyi sonlandırması” konusunda net mesajlar göndermesi gerektiğini savundu.
Schirdewan ayrıca “21’inci yüzyılda Kıbrıs’ın işgalinin- ayrıca başka bir ülkenin de- çağ dışı olduğunu ve sonlanması gerektiğini de savundu.
   Fileleftheros gazetesi AKEL’in “Maraş” ile ilgili kampanyasını ve Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini destekleyen tüm dünyadaki 45 siyasi partinin, Türkiye’nin, Maraş’taki faaliyetlerini kınayan ortak açıklamaya imza attığını yazdı.
   Habere göre ortak açıklamada, “Türkiye’nin, Kıbrıs’a karşı yasa dışı olumsuz faaliyetlerinin kınandığı ayrıca kapalı Maraş bölgesindeki olumsuz gelişmelerin oldukça endişe verici olduğu, bunların önlenmesini hedefleyen tüm çabalara da destek verildiği ” ifade edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473