banner564

AKEL’den Anastasiadis’e çağrı

AKEL, diyaloğun yeniden başlaması için inisiyatif alınmasını istiyor

AKEL’den Anastasiadis’e çağrı
banner598

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin hemen ardından, Kıbrıs sorunundaki diyaloğun yeniden başlaması için inisiyatif almaya çağırdı.
Haravgi gazetesinde yer alan habere göre, Kiprianu “Sol Kanat”la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in, Berlin görüşmesinden sonra yayımlanan ortak açıklama temelinde, KKTC’deki seçim sürecinin hemen ardından üstleneceği inisiyatifleri şimdiden hazırlaması gerektiğine işaret etti.
Kiprianu, Anastasiadis’in kamuoyunu çözümle ilgili bu diyaloğun başlaması gerektiği, aynı zamanda Kıbrıs sorununun BM kararları, Doruk Anlaşmaları, uluslararası hukuk ve AB ilkeleri temelinde çözülememesi durumunda var olan tehlikeler konusunda hazırlamasının, eşit derecede önemli olduğuna da vurgu yaptı.
Kiprianu, Anastasiadis’in, halkı, müzakerelerin yeniden başlamasıyla ilgili çabayı desteklemesi gerektiği konusunda ikna etmesi gerektiğini de söyledi.
Kiprianu’nun “Sol Kanat”a, AKEL’in tutarlı ve kararlı bir şekilde çözüm için çalışmaya devam edeceğini söylediğini de kaydeden gazete, görüşmede pandeminin ardından ülkede şekillenen durumla ilgili fikir alışverişinde bulunulduğunu ekledi.
                        

YORUM EKLE
YORUMLAR
A Cypriot
A Cypriot - 4 yıl Önce

You are absolutely right Mr. Kiprianu. The longer it takes the less are the chances of making a successful deal between the two sides. We are going through some unprecedented times so its absolutely crucial that both sides get together as soon as possible and work on a deal before its too late. The future of both peoples depend on this. Hope you success in persuading Mr. Ansatasiadis for all our sake. Good luck.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474