banner564

Anlaşmaya uymuyor

Rum Elektrik Kurumu, KKTC’deki kesintilerin arızadan kaynaklanmaması nedeniyle kuzeye elektrik verilmediğini açıkladı

Anlaşmaya uymuyor
banner598

  Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan elektrik kesintilerinin teknik problem kaynaklı olmayışı nedeniyle Güney Kıbrıs’tan elektrik alınmadığı bildirildi.
   Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (EL-SEN) grevi nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerinin olağanüstü teknik problemlerden kaynaklanmaması ve KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki elektrik alışverişinin, anlaşmaya göre teknik problemler gerektirmesi nedeniyle güneyden elektrik alınmadığını yazdı.
   Gazete, EL-SEN’in aldığı tedbirlerin Güney Kıbrıs’ın elektrik şebekesinde de kısa süreli problemlere yol açtığını, ancak bunların hızla çözüldüğünü kaydetti.
   Haberde, elde edilen bilgilere göre Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye dün çok sınırlı miktarda elektrik enerjisi verildiği ve KKTC’li yetkililere göre yaşanan sorunun sistemdeki hasardan değil, çalışanların grevinden kaynaklandığı ifade edildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 13 ay Önce

Güneyden elektrik almaya çalışmak aksa yi zenginlestirmek yerine rüzgar gunes enerjisi ve TC ye enterkonnekte bağlantıya önem veriniz

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474