banner564

Bakanlık devrede

Güneyde kalan 3 bin 740 mülkün kira bedelleri araştırılacak

Bakanlık devrede
banner598

  Rum İçişleri Bakanının talimatıyla birlikte Kıbrıs Türk malı olan  3 bin 740 iş yeri veya dükkan için kira sözleşmelerinin uygulanıp uygulanmadığının tespit edilmesi amacıyla araştırma yapılmaya başlandığı belirtildi.

   Fileleleftheros gazetesi “3 Bin 740 Bina Taranıyor” başlıklı haberinde, Kıbrıs Türk malı olan ve ticari amaçlı kullanılan 3 bin 740 iş yeri veya dükkan konusunda sözleşme talimatlarına ne kadar uyulduğuna  dair araştırma başlatıldığını yazdı.
  İlk bulgular neticesinde, bazı şeylerin ters gittiğinin belirlendiğini yazan gazete, bunun üzerine Rum İçişleri Bakanı Konstantinos Yoannu’nun araştırma hızının yoğunlaştırması yönünde talimat verdiğini de belirtti.
   Yerinde yapılan 129 inceleme neticesinde, 5  kira sözleşmesinden birinde, Kıbrıs Türk Malları İdaresi ile kullanıcı arasında imzalanan sözleşme şartlarının yerine getirilmediğinin tespit edildiğini belirten gazete, 129 incelemenin 2’sinde de, sözleşmenin devam etmesinin veya yenilenmesinin mümkün olmadığının da belirlendiğini yazdı.
   Bu durumlarda, binaların ilk baştaki kullanıcıları tarafından değil yasa dışı olarak 3’üncü şahıslar tarafından kullanıldığının tespit edildiğini yazan gazete, başka bir durumda ise sözleşmenin feshedildiğini ve ödenmeyen kira gelirlerine yönelik işlemlerin başlatıldığını belirtti.  
   Habere göre 129 binadan, 16’sının, 8’de 1’nin ise uzun zamandan beri kapalı olduğu da belirlendi.
   Limasol’da 1500; Baf’ta 1352; Larnaka’da 360 ve Güney Lefkoşa’da 528 Kıbrıs Türk iş yeri veya dükkanı bulunuyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473