banner564

BM kontrolüne verilmeli

AB Komisyonu başkanı, Maraş konusunda Rum tezine destek verdi

BM kontrolüne verilmeli
banner598

 AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen’in, Birleşik Krallık’taki “Mağusa Derneği”ne Kıbrıs sorunuyla ilgili görüşlerini yansıtan mektup gönderdiği bildirildi.

   Haravgi gazetesinin haberine göre, Leyen, AB’nin Kıbrıs sorununda BM parametreleri ve siyasi eşitlik temelindeki iki toplumlu, iki bölgeli federasyon zemininde çözüm bulunması taraftarı olduğunu kaydederek, Türkiye’den müzakerelerin yeniden başlamasına yönelik adım atılması gerektiğini belirtti.
Leyen, AB’nin Maraş’ın açılmasını kınadığını ve Maraş’ın kolonizasyonunu kabul edilemez addettiğini kaydederek, bölgenin bir an önce BM’nin idaresine verilmesi gerektiğini ifade etti.
   Habere göre, Pile’de yaşananlardan da bahsederek, bu olayları kınadıklarını belirten Leyen, Kıbrıs Türk tarafına, UNFICYP’in yetkilerine saygı göstermesi ve gerginlikten kaçınması çağrısında bulundu.
   Komisyonun Kıbrıs Türk toplumuna, adanın yeniden birleşmesinin kolaylaştırılmasına yönelik maddi katkı yaptığından da bahseden Leyen, bugüne kadar 688 milyon Euro’luk yardım yapıldığını belirtti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 8 ay Önce

Bi ittir git sen once yahudilerin yaptigi soykirimlara it gibi kosa kosa gidip verdigin destegin hesabini ver irkci fasist daha neler yasayacaksiniz ab icinde bence onlari dusunun sen insansin baskalari hayvan zannediyorsun bekle verilir maras

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473