banner564

Cezası yok !

Rum lideri ve Başpiskopos dahil, çok sayıda ünlünün resimlerini ‘farklı bir tarzla’ çizen öğretmeni Yorgos hakkında soruşturma talebi Başsavcı tarafından reddedildi

Cezası yok !
banner598

Güney Kıbrıs’ta bir okulda müdürlük yapan, aynı zamanda resim öğretmeni olan Yorgos Gavriil hakkında başlatılan disiplin soruşturması Başsavcı’nın gereksiz bulması nedeniyle Bakanlar Kurulu kararıyla sonlandırıldı.
   Politis gazetesi, Başpiskopos II. Hrisostomos, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Hz. İsa gibi birçok siyasi ve dini adamı ‘farklı tarzda’ eleştirdiği için hakkında disiplin soruşturması açılan ressam Yorgos Gavriil hakkındaki soruşturmanın sonlandırılmasına manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdi.
   Politis gazetesi, Lefkoşa bölgesindeki bir ortaokulda müdürü olan resmi öğretmeni Gavriil’in 2020 yılında kendi sosyal medya hesabından söz konusu eserlerinin yayınlanmasının ardından başlayan soruşturmanın sonlandırılmasıyla Rum Eğitim Bakanlığı bir darbe daha yemiş oldu.
   Gazete; Atatürk hakkındaki bir yazının yer aldığı İngilizce kitabının yırtılması ve toplatılması talimatları veren ancak Anastasiadis tarafından desteksiz bırakılan Eğitim Bakanı Prodromos Prodromu’nun ikinci bir darbe aldığını yazdı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474