banner564

Ciddi bir yatırım

Yedidalga’da uzun zamandır talep edilen balıkçı barınağının tadilatı gerçekleştirildi

Ciddi bir yatırım
banner598

 İbrahim DİRAN

Tadil edilen ve büyütülen Yedidalga Balıkçı Barınağı’nın açılışı, Başbakan Ersin Tatar'ın da katıldığı törenle yapıldı.
Küçük boy 53 balıkçı teknesine ev sahipliği yapan limana 140 metre yeni çekek yeri ve rıhtım yapıldı, ana mendirek güçlendirildi, mevcut rıhtım ve çekek yerleri tadil edildi. Tadilat için taş alınan yerlere ise harnup ağacı ekildi. 
Törene Başbakan Ersin Tatar’ın yanında, Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, bazı bölge milletvekilleriyle bölge halkı katıldı.
Başbakan Ersin Tatar törende yaptığı konuşmada, “Mavi Vatanda” üretimin balıkçılık anlamı taşıdığını kaydetti.
Balıkçılığın gelişmesi için gerekli altyapıların tamamlanması gerektiğini belirten Tatar, limandaki eksikliklerin giderilmesi için Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’a gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Başçeri: Ekonomik faaliyetler artmalı
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Yedidalga Balıkçı Barınağı’nın tadilatının bugüne kalmaması gereken bir çalışma olduğunu, bu çalışmanın başka gelişmelere vesile olmasını temenni ettiğini kaydetti. 
“Mavi Vatanda” ekonomik faaliyetleri arttırmak gerektiğini kaydeden Başçeri, bir barınağın 1976’dan sonra tadil edilmemesinin sektörün ihmal edildiğinin göstergesi olduğunu, açık deniz balıkçılığının geliştirilmesi gerektiğini, bu süreçte balıkçı birliklerine önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Oğuz: Uzun bir öykü
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Yedidalga Balıkçı Barınağı’nın tadilatının uzun bir öyküsü olduğunu, balıkçıların yıllardır dile getirdikleri taleplerinin yerine getirilmesi öyküsü olduğunu söyledi.
Oğuz, çalışmalardaki katkıları için Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne teşekkür etti.
Dursun Oğuz, Liman’daki rıhtımın 189 metreye çıkarıldığını, ana mendireğin güçlendirildiğini kaydetti.

Kaya: Bir başarı öyküsü
Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, limanda yapılan çalışmanın bir başarı öyküsü olduğunu, balıkçıların çok zor şartlar altına faaliyetlerini sürdürürken, tadilatlar için ısrarla mücadele ortaya koyduğunu belirtti.

Oktay: Çevreye duyarlılık
Lefke Sivil toplum Örgütleri Platformu Koordinatörü Teoman Oktay, tadilatta kullanılacak kayaların uygunluğu için ilgili dairelerden rapor istenmesinin bir ilk ve çevreye duyarlılık göstergesi olduğunu söyledi. 
Tadilatın “geçici rahatlama” getirdiğini kaydeden Oktay, yeni barınak için tahsis edilen yerde esas hedefin açık deniz balıkçılığının teşvik edilmesi olması gerektiğini, bugün balıkçıların tekneleriyle kıyı balıkçılığı yapabildiğini, bunun da sezonunun kısa olduğunu belirtti.

Numan: Oğuz’a teşekkür ediyoruz
Yedidalga Balıkçılar Birliği Başkanı Ergül Numan ise barınağa 1976 yılından sonra ciddi bir yatırım yapılmadığını belirtti ve son dönemde yapılan çalışmadan dolayı Bakan Dursun Oğuz’a teşekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474