banner564

Güney'de pasaportlar biyometrik olacak

Güney Kıbrıs’ta bugünden itibaren yeni tip biyometrik pasaportlar uygulamaya girecek

Güney'de pasaportlar biyometrik  olacak
banner598

 Güney Kıbrıs’ta bugünden itibaren yeni tip biyometrik normal, diplomatik ve görev/hizmet pasaportlarının uygulamaya gireceği bildirildi.

  Alithia gazetesi, İçişleri Bakanlığının açıklamasına dayanarak, tüm mevcut pasaportların ise tarihleri sona erene kadar geçerli olmayı sürdüreceklerini ve değiştirilmelerinin gerekmediğini kaydetti.
  Haberde, pasaport ve kimlik çıkarılmasıyla ilgili sistemin düzeyinin yükseltilmesi aşamasında ortaya çıkan teknik problemlerin, pasaportların ve kimliklerin teslim edilmesinde gecikmeye yol açmasının beklendiği de belirtildi.
  Gazete, bu sebepten dolayı, 22 Haziran 2020 tarihinden sonra kimlik kartı çıkarılması için başvuranların, yeni kimliklerinin teslim edilmesi zamanı hakkında bilgi vermek için kaymakamlıkların yerel hizmet bürolarına ve vatandaşa hizmet merkezlerine başvurmaya çağrıldıklarını belirtti.
  Haberde, önümüzdeki günlerde seyahat etme niyetinde olanların, kendilerine seyahat kolaylığı sağlanması için Nüfus ve Göç Dairesine başvurabilecekleri de ifade edildi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2020, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474