banner564

İşte Rum bakış açısı!

Rum Sözcü Tuzla Camii’ne Bizans bayrağı asılmasına KKTC ve Türkiye’den gelen tepkileri “maksatlı” buldu

İşte Rum bakış açısı!
banner598

Larnaka’daki Tuzla Camii’ne Bizans bayrağı asılmasına KKTC’den ve Türkiye’den gelen tepkilere karşılık Rum Sözcü Nikos Kusios “böyle bir olaya aşırı önem veriliyor” dedi.
Politis, Limasol’daki Köprülü Camii’ne geçen hafta yapılan saldırının ardından dün de Larnaka’da Hami Bey Sokak’taki Tuzla Camii’ne saldırıda bulunulduğuna dikkat çekti.
Gazeteye göre Kusios dün Alpha TV’ye yaptığı açıklamada, camiye Bizans bayrağı asılması olayının Rum polisi tarafından araştırılmakta olduğunu belirterek, olayı kınamasına rağmen KKTC’nin ve Türkiye’nin (yapılan tepki açıklamaları nedeniyle) bu olaya verdiği önemi “aşırı” buldu.
Kusios, KKTC’de “Hıristiyanlığın birçok kutsal alanının yağmalandığını”, KKTC ve Türkiye yetkililerinin, “birçok kilisede ne olduğunu iyi bilmelerine rağmen aynı hassasiyeti göstermediklerini” öne sürdü.
Kusios, gerek KKTC’den gerek Türkiye’den gelen tepkilerin “maksatlı” ve “Türkiye’nin, küçük olayları büyütme çerçevesinde olduğu” iddiasında bulundu ve Türkiye’yi de “Doğu Akdeniz’de korsanlık yapmak ve bölgedeki istikrarsızlık unsuru olmakla” suçladı.
Gazete, haberi “Kıbrıslı Türkler ve Ankara Yine Tepki Gösterdi… Larnaka’da Camiye Bizans Bayrağı Konması Gereksiz Karışıklık Yarattı”  başlığıyla aktarırken diğer gazeteler şu başlıkları kullandı:
Altihia “Camiye Bizans Bayrağı Astılar… Bu Sefer Larnaka’da Yeni Olay”
Fileleftheros “Camiye Bizans Bayrağı Koydular”
Haravgi “Gruplar Tahriklerden Bir Şey Bekliyor”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Dogrucu
Dogrucu - 4 yıl Önce

Sayin Kusios, Eger siz bu olayin neden bu kadar hassas oldugunu anlamiyorsaniz Kibris tarihinden, gecmisinden hicbir haberiniz yok demektir. Acil olarak bu isi bilen anlayan birilerine devretmenizi tavsiye ederim. Buarada sidik savasi yapmaksa , onlar yapti biz de yapalim mentalitesi bir DEVLET SOZCUSUNDEN beklenmeyecek kadar kucultucu bir davranistir. Yazik.

Halit kisa
Halit kisa - 4 yıl Önce

Sayin kusios ayiasofyada bir ezan okundu yunanistan kalkti oturdu bir da minare dikileydi butun bizans bor bor bonureceydi

Türk gucu
Türk gucu - 4 yıl Önce

Biz Türk bayrağını uygun bir yerine dikecez yakinda

Türk gucu
Türk gucu - 4 yıl Önce

Ayasofyayi açtığımızda göreceksin hassasiyeti

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473