banner564

Kaldığı yerden devam

AKPM Başkanı Kox “Kıbrıs müzakerelerine en başından başlamaya gerek yok” dedi

Kaldığı yerden devam
banner598

    Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Tiny Kox, Kıbrıs müzakerelerinde her şeye en başından başlamaya gerek olmadığını belirterek, Crans Montana’da kaldığı yerden devamını önerdi.

  Haravgi gazetesinin haberine göre, Kox, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in de katıldığı Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Hristodulidis’in AB’nin daha aktif rol oynamasıyla ilgili önerisinden de bahsederek, Kıbrıs sorununun uluslararası bir sorun ve aynı zamanda da Avrupa’nın sorunu olduğunu belirtti.
   Habere göre, Kox, Hristodulidis’in çağrısına da destek verdiğini ve AB’nin Kıbrıs’ta BM kararları zemininde yaşayabilir çözüm bulunması için daha fazla şey yapıp yapamayacağını görmek istediğini ifade etti.
   Türkiye’ye iki devletli çözüm tezinden vazgeçmesi çağrısında bulunan Kox, Kıbrıs sorunundaki tek kalıcı çözümün iki toplumlu ve iki bölgeli federasyon çözümü olduğunu söyledi.
   Habere göre, Meclis Başkanı Annita Dimitriu ise, raportör Piero Fassino’nun raporunun, Türkiye’nin Maraş’taki yasadışı eylemleri ve tahrikleri açısından adil ve nesnel olmasını beklediklerini kaydederek, müzakerelerin Crans Montana’da kaldığı yerden yeniden başlaması için her türlü çabayı gösterdiklerini belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473