banner564

Kanu’nun elini kestiler

Ev basıp zorla para koparma ve cep telefonu çalma iddiasıyla mahkemeye çıkarılan 2 kişi iddiaları reddetti

Kanu’nun elini kestiler
banner598

Suna ERDEN

Gönyeli’de İkenna Thankgod Kanu’nun evine gidip para istedikleri alamayınca kesici aletle yaraladıkları iddia edilen Desmond Obinna Ibe ve Zachariah Temitope Ogungbile gözaltına alınarak haklarında soruşturma başlatıldı.
Polise kendi rızalarıyla gidip ifade veren ve Kanu’nun iddialarının doğru olmadığını öne süren iki zanlı dün mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan polis, Desmond Obinna Ibe ve Zachariah Temitope Ogungbile’nin 28 Ağustos 2020 tarihinde Gönyeli'de yaşayan İkenna Thankgod Kanu’nun evine gidip, para istediklerini, kesici bir cisim ile sağ elinden yaraladıklarını ve iPhone x max marka siyah renk cep telefonunu aldıklarını söyledi. 
Polis memuru, İkenna Thankgod Kanu olayın olduğu gece Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını, tedavisinin ardından birkaç saat sonra taburcu edildiğini ifade etti. 
Polis, Kanu’nun sağ el başparmağında tendon kopması nedeniyle hareket kısıtlılığı oluştuğunu ve plastik cerrahi tarafından dikilmesi gerektiğini söyledi. 
Polis, zanlıların önceki gün Lefkoşa Adli Şube'ye gelerek yaşanan olayı anlatıp gönüllü ifade verdiklerini belirtti. 
Zanlıların doktor kontrolünden geçirildiğini kaydeden polis, Desmond Obinna Ibe'nin sağ kulak arkasında 2-3 santimlik kesiye rastlandığını ifade etti. Zecheriah Temitope Ogungbıle'nin muayenesinde darp ve cebir izine rastlanmadığını belirten polis, soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek, 2 gün süre istedi.
Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473